Hannah Webdesign
Image default
Business

Zo kun je je website persoonlijk maken

Als je jezelf op de kaart wilt zetten, is een website laten maken een goed hulpmiddel. Deze kan functioneren als blog of als webshop voor producten, net wat je wilt. Het is echter belangrijk dat deze website een goede weerspiegeling is van jou als persoon. De volgende dingen kun je toepassen om nog meer van jezelf te laten zien.

Persoonlijke pagina

Men onderschat de waarde van een persoonlijke pagina op een website. Vrienden en familie kennen je waarschijnlijk goed genoeg, dus ze zullen niks lezen wat ze nog niks wisten. Het kan wel bepalend zijn als je verder wilt groeien als schrijver of ondernemer. Het uitdragen van je identiteit bepaalt als de helft van je succes. Vermeld bijvoorbeeld waarom de boodschap die jij wilt uitdragen zo belangrijk voor jou is. Je kunt extra opvallen door ook een paar grappige feitjes over jezelf te vertellen.

Woordkeuze

Woordkeuze is ook heel belangrijk. Ten eerste is het belangrijk om je doelgroep aan te spreken. Als je blog bedoeld is voor jongeren, kun je beter geen u gebruiken. Heb je een website laten maken rondom een luchtig thema, dan passen daar geen moeilijke, zware woorden tussen. Laat het woordenboek dus in je kast en schrijf een tekst die uit je hart komt. Zo komt je project ook oprechter over en spreek je vast en zeker mensen aan.

Kleur

Kleuren zijn ook belangrijk bij het uitdragen van jouw identiteit. Stel, je wilt met de website die hebt laten maken positiviteit uitstralen, dan moet je natuurlijk geen zwart gebruiken. Oranje, geel en rood zijn dan betere kleuren- die bekende fastfoodketens gebruiken dit trucje namelijk ook. Maar het gaat ook om jouw identiteit; als je lievelingskleur roze is, waarom zou je die dan niet gebruiken?

Foto’s bij laten maken website

Foto’s zijn haast een noodzaak als je een website wilt laten maken. Zeker bij een persoonlijke blogs zijn foto’s een waardevolle toevoeging, want dan krijgen mensen een duidelijk beeld bij de onderwerpen waar je over schrijft. Je moet al een hele goede schrijver zijn, wil je zonder kunnen. Ook bij een webshop is het natuurlijk belangrijk dat je foto’s maakt van de producten. Je kunt er een persoonlijke draai aan geven door er zelf selfies mee te maken.

https://webdesignkaart.nl/website-laten-maken/