Hannah Webdesign
Image default
Business

Je website gebruiken als marketinginstrument

Bij de term marketing instrument zullen veel mensen al snel denken aan de 4P’s: Prijs, Product, Plaats en Promotie. Dit is dan ook een onderdeel van de traditionele marketingmix en deze werden marketinginstrumenten genoemd. Tegenwoordig kan je nog veel meer verschillende onderdelen inzetten als marketinginstrument. Denk bijvoorbeeld eens aan je website. Vroeger zette je misschien een advertentie van je bedrijf in een tijdschrift of een krant om reclame te maken, maar met de komst van het internet werd dit steeds minder en minder gedaan. Waarom? Dat is heel eenvoudig. Je kunt je website namelijk ook gebruiken als marketinginstrument. Online kan je zo veel meer mensen bereiken dan wanneer je bijvoorbeeld in een tijdschrift adverteert. Makkelijke keuze dus om over te stappen op digitaal zou je zeggen.

Waarom een eigen website?

Je zou verwachten dat iedereen met een bedrijf, winkel of onderneming wel een eigen website heeft. Maar geloof het of niet, dit is nog steeds niet het geval. Er zijn nog steeds mensen die geen website hebben en die het moeten hebben van traditionele reclame of bijvoorbeeld mond-tot-mond reclame. Veel mensen zijn al op de hoogte van de voordelen van online, maar helaas dus nog niet iedereen. Een aantal voordelen van het hebben van een eigen online website zijn:

–       Je bent online goed vindbaar voor potentiële klanten
–       Je komt een stuk betrouwbaarder over bij de klant
–       Klanten kunnen nu eerst informatie opzoeken voordat ze contact opnemen
–       Het is een stuk gemakkelijker, voor iedereen, om mee te gaan met de tijd

Stap over de drempel!

Wanneer je iemand zonder website vraagt wat zijn of haar reden hiervoor is, komt 1 antwoord duidelijk naar voren. “Ik heb geen verstand van het internet en ik zou niet weten hoe ik een website maak”. Gelukkig zijn er tal van bedrijven die je voor een goede prijs willen helpen met het maken van een website. Een online marketingbureau zal je veel voordelen opleveren.

http://www.teamnijhuis.com