Hannah Webdesign
Image default
Business

Op EKH.nl vind je het keurbedrijf voor jouw hijsapparatuur- en gereedschap

Op de website EKH.nl vind je een keurbedrijf in de buurt. Het laten keuren van je apparatuur en gereedschap om te hijsen is een vereiste en hier zitten dan ook wetten en regels aan verbonden. Niet alleen de wetten en regels moeten een reden zijn om de keuring te laten uitvoeren. Ook zorgt een keuring ervoor dat je weet wat de staat van jouw apparatuur en gereedschap is en kan jij een goede veiligheid voor je werknemers en anderen waarborgen. Het werken met hijsapparatuur kan nogal gevaarlijke situaties opleveren en dat wil je uiteraard voorkomen. Door middel van de keuring van een bedrijf dat is aangesloten bij de EKH, kan je ervoor zorgen dat je apparatuur altijd goed in orde is en voorkom je onveilige situaties.

Inspecties en keuringen via EKH.nl

Een bedrijf dat aangesloten is bij de EKH, vind je op EKH.nl. Deze bedrijven zijn gecertificeerd in het keuren van hijsapparatuur en beschikken over de juiste kennis en apparaten om het de keuring goed te kunnen uitvoeren. Minimaal 1 keer in het jaar moet je de keuring laten uitvoeren, en dit moet gebeuren via een erkend bedrijf. Laat je de keuring niet door een erkend bedrijf uitvoeren, is de keuring niet geldig. Niet alleen kan je bij een bedrijf van EKH.nl terecht voor een keuring van je apparatuur, maar kun je ook een inspectie laten uitvoeren Deze inspectie is een onderzoek naar de staat van de apparatuur en is handig om wat vaker te laten doen. Door middel van een inspectie kun je er al achter komen of er iets mis is met de apparatuur en kun je dit eventueel al tijdig vervangen, hierdoor kun je uiteindelijk kosten besparen wanneer je bijvoorbeeld een hele machine moet vervangen. Ook de inspecties zullen worden gedaan door een EKH bedrijf en ook hier worden de wettelijke regelgevingen gehanteerd.

Wat is een EKH bedrijf?

Een bedrijf aangesloten bij EKH.nl is een bedrijf dat een ISO certificaat heeft en ook jaarlijks wordt gecontroleerd door een andere keuring. Ook worden zij eens in de zoveel tijd een keer door en keuringsdienst gekeurd, om te controleren of zij het gehele jaar goed te werk gaan.