Hannah Webdesign
Image default
Business

Weten hoe je draadalg moet bestrijden?

Wanneer jij graag wilt weten hoe je draadalg bestrijden vijver moet, dan is het een goed idee om een kijkje te nemen op de website van het vijverhandboek. Hier staat alle informatie online over jouw vijver, hoe je het moet onderhouden en dus ook hoe je draadalg moet bestrijden. Dat is echter niet het enige wat je op deze website kan vinden, allerlei veelvoorkomende problemen staan ook uitgelegd op onze website. Neem bijvoorbeeld het helder maken van een groene vijver door zweefalg te bestrijden, of een groene vijver op biologische wijze weer helder maken, of de groei van zuurstofplanten binnen de vijver verbeteren, of het aanpakken van zieke vissen. Alles is te vinden op onze website, je hoeft alleen maar te beginnen met zoeken!

De tweedelige bestrijding van draadalg

De manier waarop draadalg bestreden moet worden is dus altijd tweeledig. Aan de ene kant moet je ervoor zorgen dat de algen dood gaan, en aan de andere kant moet je er ook voor zorgen dat de algen niet meer terug kunnen komen. De condities in de vijver hebben immers geleid tot de groei van draadalg, zonder deze condities te veranderen komt het weer snel terug, en dan kan je van vooraf aan weer beginnen! Op onze website zie je een plaatje van een vijver die last heeft van draadalg, dit kan je vergelijken met die van jou, om zeker te weten dat het probleem waar jij last van hebt ook draadalg is.

Het aanpakken van de achterliggende oorzaak

De achterliggende oorzaak van draadalgen groei is meestal een te lage waterhardheid, daarnaast is een laag gehalte aan zuurstofplanten vaak ook een oorzaak van draadalg. Draadalg kan namelijk goed groeien in een vijver met zacht vijverwater, maar zuurstofplanten niet. Dit leidt dan tot een hoger gehalte aan voedingsstoffen in het vijverwater, omdat de zuurstofplanten ze niet allemaal kunnen opnemen doordat ze niet goed kunnen groeien, waardoor de draadalg die voedingsstoffen kan oppakken. Vervolgens is het goed mogelijk dat de draadalg de resterende zuurstofplanten verstikt, waardoor het probleem zichzelf verergert. De sporen van draadalg komen gewoon vanuit de lucht op de vijver aangewaaid.