Hannah Webdesign
Image default
Offers

Welke randapparatuur heb ik nodig voor bij mijn pc?

Onder randapparatuur verstaan we alle apparaten die je nodig hebt rondom je pc. Sommige randapparatuur is essentieel, zonder deze apparaten kun je eigenlijk vrij weinig met je pc. Denk bijvoorbeeld aan een monitor of beeldscherm en een toetsenbord en muis. Wil je geluid kunnen afspelen? Dan zul je ook een speakersetje of een headset moeten aansluiten. Ook een printer valt onder de randapparatuur. Al is dit apparaat voor sommige mensen overbodig. In deze blog willen we alle bovenstaande soorten randapparatuur één voor één behandelen. Lees snel verder!

 

Een monitor

 

Van alle soorten randapparatuur voor bij een pc is de monitor wellicht het allerbelangrijkste. Een monitor wordt in de volksmond ook wel een beeldscherm genoemd. Een monitor heb je nodig om beelden te kunnen weergeven. Het is dan eigenlijk ook onmisbaar. Daar waar bij een laptop het beeldscherm al in de behuizing is ingebouwd, moet je die er bij een pc dus nog wel even los bij kopen. Bijvoorbeeld op Azerty.nl.

 

Een toetsenbord en muis

 

Wil je programma’s kunnen opstarten, dan heb je een toetsenbord en muis nodig. Ook hier geldt dat deze onderdelen al standaard bij een laptop zijn inbegrepen, maar dat je die bij pc apart moet aanschaffen. Met een toetsenbord kun je commando’s ingeven, teksten typen, et cetera. Met een muis kun je dingen aanklikken, waardoor je jouw pc laat weten wat je precies wilt doen. Twee eveneens onmisbare apparaten dus.

 

Speakers of een headset

 

Drie keer raden wat een laptop wel heeft, maar een pc niet? Juist: ingebouwde speakers. Je zult dus een speakersetje moeten aansluiten wil je geluiden kunnen afspelen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een headset aan te sluiten. Zo hoeft jouw omgeving niet mee te genieten van datgene wat je op je pc aan het doen bent.

 

Optioneel: een printer

 

Gek eigenlijk hè, dat we het hebben over ‘rand’apparatuur terwijl bovenstaande apparaten stuk voor stuk onmisbaar zijn, wil je überhaupt gebruik kunnen maken van je pc. Een printer is dat gelukkig niet. Dit soort randapparatuur is optioneel. Overigens is het wel ontzettend handig om een printer in huis te hebben. Al is het een simpel ding dat alleen in zwart-wit kan printen. Zo hoef je niet alles met pen en papier op te schrijven, maar kun je je documenten met één druk op de knop uit de printer laten rollen.

 

https://azerty.nl/