Hannah Webdesign
Image default
Business

Webcam covers, paranoia of bittere noodzaak?

Dat een webcam cover nodig is, komt zeker niet voort uit een gevoel van paranoia. Er zijn situaties bekend waarin mensen op uw pad komen, uw computer hacken en uw webcam activeren. Deze hackers kunnen dan kijken wat u doet. Niet alleen camera’s van uw computer zijn voor hackers interessant, ook de camera’s waarvan u misschien niet eens weet dat ze er zijn. Monitors, of beveiligingscamera’s. Ook deze zijn een geliefd doelwit voor hackers. Ze kunnen deze camera’s ook hacken.

Webcam covers van Webcamcovers.nl

Een webcam cover kopen is zeker geen slecht idee, niet alleen voor de camera van uw beeldscherm. Het is verstandig om alle camera’s in huis te bedekken wanneer u zich zorgen maakt. De monitors in uw huis moeten allemaal of veilig zijn tegen hacken, of door u persoonlijk afgeschermd worden. U moet zich immers onbespied voelen in uw eigen huis. U kunt (laten) controleren of bepaalde camera’s gehackt zijn.

Neem een voorbeeld aan Mark Zuckerberg, hij heeft duidelijk meer te verliezen dan de meesten van ons. Op zijn positie is het vrij aannemelijk dat je wel wat paranoïde mag zijn. Ook hij heeft zijn webcam afgedekt. Volledig rechtmatig zou je kunnen zeggen. Hij is natuurlijk heel interessant voor hackers. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid een belangrijk doelwit zijn voor ze. Aangestuurd door het bedrijfsleven en wellicht zelfs andere regeringen. Omdat zij geïnteresseerd zijn in wat hij doet, waar hij is, waar hij mee bezig is, wat zijn plannen zijn. Alles om te begrijpen wat hij waar doet.

Zien we bedreigingen die zich alleen maar zullen verspreiden?

In feite zijn er veel bedreigingen, niet alleen Windows computers maar ook Mac’s. Wanneer een computer eenmaal gehackt is, kan er van alles worden gedaan. Screenshots maken van waar je mee bezig bent bijvoorbeeld. Er zijn gevallen bekend waarin hackers daadwerkelijk naar de gevangenis zijn gegaan voor het maken van foto’s van mensen in hun slaapkamer. Foto’s die ze vervolgens gebruikten om mensen te chanteren. Videobeelden van bijvoorbeeld kleedhokjes in sportruimtes of douchegelegenheden. Onlangs nog is het veel in het Nederlandse nieuws geweest dat er videobeelden online werden verspreid van beveiligingscamera’s in de kleedkamer van een sauna. Deze zijn gelekt naar een pornowebsite. Het laatste wat je wilt natuurlijk.

Daarom zijn webcam covers zeker een goed idee. Je kunt ze online bestellen bij Webcamcovers.nl.