Hannah Webdesign
Image default
Business

WC zelf ontstoppen

 

Een verstopte WC is super rot. Naast het feit dat de WC onbruikbaar is brengt een verstopte WC vaak een nare geur met zich mee. Ook het aanzicht van de verstopte WC is niet leuk. U kunt uw WC door een loodgieter laten ontstoppen. Dit is echter vaak duur en u moet er thuis voor zijn. Daarom komt het soms beter uit om zelf uw WC te ontstoppen. Hieronder wat stappen die u daarvoor kunt doorlopen.

 

Voorbereidend werk

Voordat u begint kunt u proberen door te spoelen. Soms kan doorspoelen het probleem al verhelpen. Als het doorspoelen de eerste keer niet werkt heeft het geen nut om het nog een keer te proberen. Dan is het namelijk tijd om de rubberen handschoenen aan te doen. Deze beschermen u tegen bacteriën. Na het aantrekken van de handschoenen moet u de vloer beschermen. Het ontstoppen kan namelijk een vies karwei zijn, en een van de weinige dingen die rotter zijn dan een verstopt toilet is een vieze vloer. Na het beschermen van de vloer is het belangrijk om de watertoevoer dicht te draaien. Ook is het belangrijk te zorgen voor goede ventilatie. Dan is het tijd voor het ontstoppen zelf.

 

Het ontstoppen zelf

De eerste manier die u kunt proberen is om een beetje afwasmiddel in de wc te spuiten en dan wat een halve emmer warm water er in te gieten. Het wasmiddel helpt bij het losmaken van de verstopping en de druk van het water duwt de verstopping als het ware de WC in. Belangrijk is om niet te veel en niet te weinig water te gebruiken. Als deze manier niet werkt kunt u proberen een plopper te gebruiken. Deze drukt u krachtig maar langzaam naar beneden de WC in. Zo creëert u wat zuigkracht en komt de ontstopping waarschijnlijk los.

 

Werkte deze methode niet? Dan is het misschien tijd voor een nieuw toilet. De beste zuinige toiletten vindt u in het assortiment van loodgietshop.