Hannah Webdesign
Image default
Offers

Waarom zou je voor een laminaat vloer kiezen?

Je vind een houten vloer helemaal geweldig maar je ziet toch wel tegen het onderhoud op. Of je budget is niet voldoende om een echte houten vloer te kopen? Gelukkig zijn er dan ook nog andere vloeren te koop die de uitstraling hebben van een echte houten vloer. Denk aan vinyl, pvc of laminaat. Laminaat heeft een groot assortiment aan houtlookvloeren. Door het minimale onderhoud is dit dus een perfecte vervanger van een echte houten vloer. En…… laminaat is een stuk voordeliger.

Het uiterlijk van laminaat

De nieuwste laminaatsoorten zijn niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Zodoende is laminaat een goede keuze als je naar een houtlook vloer op zoek bent. Laminaat heeft wel de looks, maar niet de eigenschappen van een houten vloer. Laminaat heeft een harde toplaag van kunststof waaronder je de houtlook print ziet. Die toplaag geeft een goede bescherming. Onder de print bevind zich de geperste houtvezel laag die voorzien is van een klik systeem. Deze laag kan Mdf of Hdf zijn. Door deze verschillende lagen heeft laminaat veel goede eigenschappen ten opzichte van een echte houten vloer.

De goede eigenschappen van laminaat

Laminaat heeft ten opzichte van een echte houten vloer veel goede eigenschappen. 

  • Laminaat is gebruiksvriendelijk. De toplaag van laminaat is bijzonder kras- en slijtvast. Dit heeft veel voordelen. Denk hierbij aan het belopen van de vloer met naaldhakken of kinderen die met speelgoed op de vloer spelen. Een houten vloer zal snel butsen of krassen krijgen. Laminaat is hier tegen bestand.

  • De vloer is kleurecht. Een echte houten vloer zal altijd verkleuren door dag- en zonlicht. De speciale toplaag van laminaat zorgt ervoor dat de vloer kleurecht is. 

  • Gemakkelijk te leggen, geen lijm nodig. Al onze laminaatvloeren zijn voorzien van een klik systeem. Zo is de vloer snel te leggen en heb je ook geen lijm nodig. Gebruik wel altijd een geschikte ondervloer. 

  • Onderhoudsvriendelijk. Een laminaat vloer houd je schoon door te stofzuigen of vegen. Zit er vastzittend vuil op de vloer, dan kun je lichtvochtig dweilen met een speciaal schoonmaakproduct. En meer is er niet nodig.

  • Kwaliteit/prijs verhouding. Ten opzichte van een echte houten vloer is een laminaat vloer veel goedkoper in aanschaf. Natuurlijk zie je hier ook wel prijsverschillen, dat komt door de kwaliteitsklasse. Deze klassen zeggen alles over de kras- en slijtvastheid van de vloer. Let bij het kopen van laminaat goed op de gebruiksintensiteit van een ruimte. Koop je de juiste kwaliteit, dan heb je jarenlang plezier van je houtlook laminaat.


Ga je naar Bebo Parket dan zie je daar ook een bijzonder groot assortiment laminaatvloeren. Waarom? Omdat deze vloeren zo populair zijn.

https://www.beboparket.nl/