Hannah Webdesign
Image default
Business

Waarom zou ik van energiemaatschappij veranderen?

 

Tegenwoordig ontstaat er steeds meer een vrije markt in energie. Waar je voorheen nog dusdanig goede deals kreeg als je lang was aangesloten bij de ene energiemaatschappij, ligt de focus tegenwoordig meer op het aantrekken van nieuwe klanten. Dit gaat door middel van bepaalde bonussen die tijdelijk gelden bij het overstappen. Hierdoor wordt het zeer aantrekkelijk om elk jaar de mogelijkheden te bekijken en gewoon voor de voor jou beste optie te gaan. We hebben nog eens voor je op een rij gezet waarom het interessant is om over te stappen op een nieuwe leverancier.

Dezelfde energie

Je zou het misschien niet zeggen, maar in wezen maakt iedereen in Nederland gebruik van dezelfde stroom. De stroom wordt in dezelfde fabrieken opgewekt. Wanneer je alle ingewikkelde regelgeving en het uitwisselen van groene stroom certificaten tegen elkaar afstreept, is slechts een fractie van de stroom die je gebruikt ook echt groen. Alle stroom loopt door dezelfde leidingen, waardoor je ook niet echt gebruikmaakt van groene stroom.

Voor de service hoef je ook niet afhankelijk te zijn van jouw energiemaatschappij. De enige service die wordt geboden, zoals het controleren van de meters, verloopt bovendien via netwerkbeheerders. In de randstad is dit Liander of Stedin. Maar hoe moet je dan wel kiezen op welke leverancier je overstapt? Vergelijken natuurlijk!

De voordelen voor jou

Energiemaatschappijen doen er alles aan om nieuwe klanten te genereren. Ze bieden fixe kortingen op het overstappen naar hun, maar bieden ook diverse mooie acties en cadeaus. Wat te denken van een gratis tablet. Energie Acties heeft alle gratis tablet acties voor je in kaart gebracht. Zo biedt bijvoorbeeld Essent een prachtige deal, waarbij je een gratis Samsung Galaxy Tab krijgt bij een driejarig groene stroom contract. Wil je meer weten? Bekijk dan de mogelijkheden via bovenstaande link. Voor iedereen zit er wel wat tussen!