Hannah Webdesign
Image default
Home and Garden

Waarom mensen beter voor tafelzeil kunnen kiezen

Ben je zuinig op je tafel en zoek je een oplossing voor al het geknoei aan tafel? Dan kun je kiezen voor een tafelkleed of tafelzeil. Voor sommige mensen zijn deze twee items identiek aan elkaar. Maar die aanname is niet helemaal juist. Een tafelkleed is doorgaans van polyester, katoen of linnen gemaakt. Terwijl tafelzeil over het algemeen van een soort zeil/plastic is gemaakt. In dit blog willen de de redenen opsommen waar mensen beter voor een plastic tafelzeil kunnen kiezen dan een stoffen tafelkleed.

1)

De belangrijkste reden om voor een zeiltje te gaan is het feit dat als mensen knoeien, dat je het eten of drinken er zo met een doekje van af kunt vegen. Dat kan met een tafelkleed vrijwel nooit. Daar houdt je een vieze vlek over als iemand op het kleed heeft geknoeit en moet je deze eerst in de wasmachine doen. Want om nou onverwacht bezoek te krijgen met zo’n vies kleed op tafel, dat is natuurlijk niet echt een visitekaartje. Met tafelzeil veeg je elke vlek weg en ben je dus altijd voorbereid op bezoek. Het is immers altijd netjes.

 

2)

Een ander voordeel van tafelzeil is dat deze vaak op maat geknipt kan worden. Vaak zit zeil op een rol verpakt. De winkel kan het tafelzeil in elke gewenste afmeting van de rol knippen. Vervolgens kun jij je kleedje thuis nog even bijknippen als je dat nodig acht. In een tafelkleed knippen is niet echt aan te raden. Meestal gaan dit soort kleden rafelen of ontstaat er een oneven patroon.

 

3)

Tafelzeil gaat lang mee! Over het algemeen gaat het zeil erg lang mee. Daarnaast is het waterbestendig en zal eventueel geknoeide dranken, niet door het materiaal dringen. Het beschermt je tafel extra goed en het is verkrijgbaar in meerdere trendy printjes.