Hannah Webdesign
Image default
Business

Tips voor hoog in Google komen | SAM online marketing

Om écht hoog in Google te komen is een strategie op lange termijn nodig. Veel bedrijven hebben geen strategie op lange termijn voor de bedrijfsvoering, dus laat staan een strategie op lange termijn om hoog in Google te komen. Als een strategie op lange termijn te moeilijk lijkt, kunnen tips op korte termijn ook een oplossing zijn. In dit artikel worden een drie tips genoemd om hoog in Google te komen.  

De drie tips  

Goede links bouwen  
Het gebruik van slechte links is in deze tijd niet effectief meer. In het verleden was het mogelijk om op hele grote schaal zoveel mogelijk links binnen te harken met linkbuilding, met de hoop dat dit een betere positie in de zoekmachine tot gevolg had. In werkelijkheid was dit ook zo, maar nu ligt het anders. Kwalitatieve links moeten nu de meeste aandacht krijgen. Het echt ‘verdienen’ van een link vanuit een autoritaire website, levert als resultaat op dat u hoog in Google weet te komen.  

Een goede structuur om hoog in Google te komen  
Om hoog in Google te komen moet naast linkbuilding, de structuur van een site in orde zijn. Niet alleen de bezoekers moeten namelijk goed door de site kunnen navigeren, maar Google moet dit ook kunnen. Het hebben van pagina’s die niet bereikbaar zijn of die geen inhoud hebben, is funest voor de positie binnen Google. Zogenaamde ‘spiders’ die webpagina’s voor Google doorzoeken, kunnen dan niet de content bereiken. Al het werk wat optimaliseren betreft is op deze manier voor niets geweest. 

Doe alsof Google niet bestaat 

Hoog in Google komen is niet mogelijk als Google het idee krijgt dat u dit bewust beïnvloed met bijvoorbeeld linkbuilding. Google heeft er namelijk alleen voordeel bij als klanten de pagina’s vinden die ze écht zoeken. Als Google merkt dat u de zoekmachine bewust aan het beïnvloeden bent, heeft u een probleem.  U kan als gevolg hiervan drastisch dalen in de ranking. Het klinkt tegenstrijdig, maar om hoog in Google te komen helpt het dus om te schrijen alsof Google niet bestaat.  
 
Op lange termijn hoog in Google te komen 

Tips zijn op korte termijn handig om hoog in Google te komen, maar dat is het ook. Om op lange termijn óók een goed resultaat te verkrijgen is het belangrijk om een strategisch plan te maken en hier heel veel uren in te gaan stoppen. Veel kennis van SEO is daarnaast een echte vereiste. Veel bedrijven hebben simpelweg de capaciteit hiervoor niet in huis en vragen daarom hulp van een extern linkbuilding bureau. Een voorbeeld van een bedrijf dat deze capaciteit in huis heeft en veel tevreden klanten heeft is SAM Online Marketing. U kunt de site bezoeken en dan zelf ontdekken hoe SAM Online Marketing  kan helpen om hoog in Google te komen.