Hannah Webdesign
Image default
Business

Stress door school

Als je op de middelbare school zit of een vervolgopleiding doet, dan ken je het gevoel vast wel: stress! Vaak wordt er veel van je verwacht en het is niet altijd makkelijk om hieraan te voldoen. Je wilt goede cijfers halen en veel leren, maar dat gaat allemaal niet vanzelf. Deadlines voor opdrachten en toetsen kunnen snel voor stress zorgen en dat is natuurlijk niet goed! Een beetje stress voor een toets is geen probleem, maar als je het gevoel hebt dat je constant aan het stressen bent, dan moet je daar echt iets aan doen!

 

Stress is schadelijker voor je gezondheid dan veel mensen denken. Als je veel stress hebt, voel je je veel sneller moe en kun je niet alles uit je dag halen zoals je zou willen. Ook kun je last krijgen van vergeetachtigheid, wat totaal niet van pas komt als je moet leren voor toetsen! Ook nek- en schouder klachten en hoofdpijn kunnen veroorzaakt worden door stress.

In stresssituaties gaat je hard sneller kloppen. Dat kan heel nuttig zijn, als je op dat moment goed moet presteren, maar blijf je te lang in deze staat, dan wordt je hart te zwaar belast. Dit kan zorgen voor hartkloppingen en een te hoge bloeddruk. Heb je het idee dat je een te hoge bloeddruk hebt, dan kun je een bloeddrukmeter kopen bij shopvoorgezondheid. Dan kun je gemakkelijk kijken of dit het geval is.

 

Wat kun je nu doen tegen stress voor school?

Zorg dat je dingen goed plant en ver van tevoren begint! Zo heb je geen stress omdat je op het laatste moment nog alles moet doen. Ga ook naar al je lessen, hierdoor heb je alle stof al een keer gehoord en zul je het weer herkennen als je gaat leren. Een laatste tip is om te accepteren dat je niet allemaal tienen gaat halen. Vaak zorgt die perfectiedrang voor stress, dus accepteer dat je niet altijd optimaal kunt presteren.