Hannah Webdesign
Image default
Business

Soorten animatie van een animatiestudio

Een animatiestudio kan doorgaans veel verschillende animaties maken. In dit artikel behandelen we een aantal animaties die gemaakt kunnen worden door een animatiestudio. Hierdoor kom je erachter of een van deze animaties past bij de wensen en behoeftes van jouw bedrijf.

Whiteboard animatie

Met behulp van een whiteboard animatie wordt het vertelde verhaal tot leven gewekt. Dit soort animaties zijn vaak dynamisch en er wordt niet te veel met details gewerkt. Doordat er niet al te veel details worden gebruikt kan er goed worden gericht op het vertelde verhaal. Een whiteboard animatie kan dankzij de heldere stijl gemakkelijk ingewikkelde informatie overbrengen zonder dat de kijker zijn of haar aandacht verliest. Een whiteboard animatie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het uitleggen van een lastige organisatieverandering.

Cartoon animatie

Dit type animatiestijl wordt ook wel ‘Character animation’ genoemd door sommige animatiestudio’s. Cartoon animatie is over het algemeen een van de populairste stijlen. Er zijn zeer veel mogelijkheden met dit type animatie, er zijn eigenlijk geen verhalen die hier niet meer tot leven kunnen worden gewekt. Dankzij een cartoon animatie kan jouw merk of product helemaal tot leven worden gebracht. Het is wel belangrijk om een zeer vaardige animatiestudio hiervoor in te huren.

Motion graphic video’s

Bij motion graphic video’s kan een animatiestudio leven brengen in grafische elementen zoals vormen, patronen, teksten en iconen. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve en vloeiende bewegingen met passende geluidseffecten. Doorgaans wordt deze animatiestijl gebruikt voor (interne) trainingsvideo’s of voor het uitleggen van producten of diensten in de softwarebranche.

Silhouetten animaties

Bij silhouetten animaties is er net als bij cartoon animatie een hoofdpersoon waar het allemaal om draait. Bij cartoon animatie zie je duidelijk de hoofdpersoon terwijl het bij silhouetten animatie vooral gaat om de contouren. De karakters hebben vaak een egale kleur en steken af tegen de gebruikte kleuren op de achtergrond. Ondanks dat er weinig details worden gebruikt kan een animatiestudio alsnog accent leggen op de gelaatsuitdrukkingen van de karakters.