Hannah Webdesign
Image default
Business

Slechthorendheid, hoe verder?

Slechthorendheid hoeft geen obstakel te betekenen. Vaak is het zo dat iemand bij zichzelf merkt dat het gehoor achteruit gaat, maar het niet durft toe te geven wanneer iemand er over begint. Er schuilt een zekere angst achter dat het leven een stuk lastiger zou worden. Met de moderne middelen is hier echter geen sprake meer van.

Als u er op tijd bij bent zijn er veel mogelijkheden die toegepast kunnen worden, zodat u nog steeds van die mooie vogelzangen kunt horen of in een drukke ruimte een conversatie aan kan gaan. In dit artikel gaan wij in op hoe u verder kunt bij slechthorendheid.

Welke vroege symptomen zijn er?

Zoals gezegd is het beter om er vroeg bij te zijn, maar hoe kunt u dit herkennen? Wat valt er op bij mensen die slechthorendheid aan het ontwikkelen zijn? Ten eerste praten ze harder dan normaal. Dit heeft te maken met een behoefte om zichzelf te kunnen horen. Het nadeel hiervan is dat hoe harder men praat, hoe sneller de oren verslechteren.

Ook kunt u denken aan dat u telkens nét een belangrijk woord mist in een zin, waardoor u iedere keer om herhaling moet vragen. Daarnaast kunnen anderen een opmerking hebben gemaakt over dat de tv wel erg hard staat de laatste tijd. Hoe dan ook, laat u niet ontmoedigen om naar de hoorspecialist te gaan. Zij zijn experts in het omgaan met gehoorverlies en weten wat u kunt doen om het proces te vertragen.

Wat kunt u er tegen doen?

Er zijn genoeg methoden en middelen om gehoorverlies het hoofd te bieden. Zowel voeding speelt hier een rol in, maar ook gedrag. Als u regelmatig wordt blootgesteld aan harde geluiden is het verstandig om hier de juiste bescherming voor te regelen. Erfelijkheid is ook een factor, hier valt echter minder aan te doen.

Oorontstekingen kunnen permanente schade achterlaten. Zorg daarom altijd dat u oren goed droog zijn na het zwemmen, douchen of wassen. Als er te lang water in blijft zitten vergroot u de kans op een ontsteking.

 

http://www.hethoorhuis.nl/