Hannah Webdesign
Image default
Business

Schoorsteenveger gezocht in Roermond?

Wordt er een schoorsteenveger gezocht in Roermond? Schoorsteenveeg bedrijf Hendriks is al meer dan 20 jaar bezig met kwaliteit en vakmanschap bij schoorsteenvegers in Roermond. Wij werken met gediplomeerde schoorsteenvegers en we houden ons bijna dagelijks bezig met schoorsteenvegen, het opsporen van lekkages, dakreparaties & onderhoud, dakgootreiniging en voegwerk in Roermond. Onze schoorsteenvegers geven u advies die is aangepast op uw situatie in Roermond over onderhoud en kunnen u daarbij garanderen dat kwaliteit vooraan staat.

Waarom een schoorsteenveger in Roermond nodig hebben?

Waarschijnlijk vraagt u zich af waarom u een schoorsteenveger in Roermond nodig zou moeten hebben, u gebruikt uw schoorsteen immers zelden en schoorsteenvegers zijn een ding van het verleden, niet? Dit is echter ver van de waarheid over schoorsteenvegers in Roermond. Bij het stoken van olie, kolen of hout ontstaan er namelijk onverbrande deeltjes die accumuleren in het rookkanaal. Deze deeltjes blijven hechten aan de wand, er vormt zich dan een brandbare en teerachtige laag die wij schoorsteenvegers uit Roermond creosoot noemen. Deze laag kan bij een temperatuur van 500 graden celsius in de fik vliegen en dan heeft u een schoorsteenbrand. 500 graden? Mijn schoorsteen kan toch nooit die temperatuur bereiken! Daar heeft u het mis, een temperatuur van 500 graden celcius wordt al snel bereikt wanneer u de kachel stookt. Daarom heeft u schoorsteenvegers voor uw schoorsteen in Roermond nodig, om uw huis beter te beschermen tegen brand en brandschade.

Hoe kan ik die brandbare laag voorkomen?

Een goede vraag om aan een schoorsteenveger uit Roermond te stellen is hoe je die brandbare laag kunt voorkomen. Helaas kan dit niet helemaal, er zullen altijd bij vuur onverbrande deeltjes ontstaan, zal de schoorsteenveger uit Roermond je vertellen, maar het is wel mogelijk om zo weinig mogelijk onverbrande deeltjes te krijgen. Ten eerste, zal de schoorsteenveger uit Roermond je vertellen, moet je de kachel niet te veel smoren, want dan ontstaan er meer onverbrande deeltjes. Het vuur krijgt dan te weinig zuurstof, dit kan leiden tot verstoppingen, vervolgt de schoorsteenveger uit Roermond. De schoorsteen kan verstopt raken, verbrandingsgassen slaan terug de kamer in en iedereen gaat bijna dood aan koolstofmonoxidevergiftiging. Daarom belt u de schoorsteenveger uit Roermond een keer per jaar.