Hannah Webdesign
Image default
Business

Reclame, reclame, reclame

We worden tegenwoordig allemaal overspoeld door reclame. De film waar je net volledig in zit, wordt onderbroken door reclame. Je vindt het irritant, of je kunt ervan genieten. Ik vind het tijdens het kijken van een film of serie bloedirritant zelfs. Gelukkig hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om veel en eenvoudig direct van tv op te kunnen nemen. Terugkijken waar en wanneer ik dat wil, vind ik een luxe. Zodat ik de reclamespotjes kan doorspoelen. Ik heb daar geen trek in. Hupsakee, direct snel vooruit, de reclame voorbij. Om weer snel terug ‘in’ de film of favoriete serie te komen. Lees meer op www.zakelijk-holland.nl

Reclame, je geniet ervan of niet

Onze dochter daarentegen, vindt reclame erg leuk en interessant. Zij volgt de opleiding tot mediavormgever en is zeer geïnteresseerd in alles waar vormgeven aan te pas komt. Slogans en pakkende teksten gebruiken ze in de reclame wereld natuurlijk veel. Zij geniet daarvan. Omdat ook zij reclameteksten moet verzinnen voor fictieve klanten voor de opdrachten van school. Daardoor weet ze als geen ander dat er over elk reclamespotje goed is nagedacht. Met als doel dat elke slogan goed blijft ‘plakken’ bij de consument. Herkenbaarheid wordt zo gecreëerd. Niet alleen voor de tv, maar door de slogans ook voor de radio. Onze dochter kent vele reclamespotjes dan ook uit haar hoofd, omdat het haar interesse heeft. Ze maakt bijvoorbeeld de zinnen af met precies de juiste intonatie.

Reclame is noodzakelijk

Dat reclame niet meer weg te denken is uit onze maatschappij, snap ik wel. Producten die met verve worden aan geprijsd, zouden zonder de reclame inkomsten té duur worden voor ons consumenten. En zonder de door mij zo gehate reclame spotjes, zouden er veel minder series en films op tv te vinden zijn waar ik weer van kan genieten. Het een kan niet zonder het ander. En eerlijk is eerlijk, soms zie ik toch per toeval een reclame op tv waardoor mijn interesse in juist dat ene product gewekt wordt. Kassa! Soms is bij mij de nood hoog en zit ik vol ongeduld te wachten totdat de reclame voorbij komt. Dan gebruik ik die tijd gewoon even nuttig voor een hoognodig toiletbezoek.

Reclame je kunt echt niet zonder!