Hannah Webdesign
Image default
Business

Opleiding tot loodgieter

 

Het loodgieter vak is een bekend vak. Veel mensen denken bij een loodgieter aan een oud, grijs mannetje met een hangbuik en een sjekkie in zijn mondhoek. Dit is echter niet altijd het geval, er zijn namelijk ook jonge loodgieters. Helaas is er jaarlijks wel een tekort aan loodgieters. Om dit tekort aan te vullen geven wij hier een beschrijving dan de opleiding tot loodgieter, waar toch heel wat positieve aspecten aan verbonden zijn. Die zullen we hieronder kort noemen.

 

Lesgeld

Een mooi voordeel van de opleiding tot loodgieter is het (niet) betalen van lesgeld. Omdat loodgieters zo in vraag zijn wordt een loodgieter in opleiding tijdens zijn opleiding vaak al betaald. En niet zo’n beetje, loodgieters krijgen over het algemeen flink betaald, zeker in vergelijking met andere klusjesmannen. Zo krijgt een loodgieter vaak meer betaald dan een beginnend advocaat.

 

Werkervaring

Een ander super voordeel van de opleiding tot loodgieter is de werkervaring die men tijdens de opleiding al opdoet. Met deze werkervaring kan een leerling loodgieter, in het onwaarschijnlijke geval dat hij niet bij zijn opleidingsbedrijf kan starten als loodgieter, zo terecht bij een ander loodgietersbedrijf. Ook bij andere bedrijven in vergelijkbare sectoren, zoals installatie bedrijven of bouwbedrijven kan hij dan aan de slag. Ook bouwbedrijven hebben namelijk loodgieters nodig voor verschillende werkzaamheden.

 

Salaris

Een mooi voordeel van de opleiding tot loodgieter, maar ook van het loodgieter vak zelf, is het salaris. Loodgieters verdienen in vergelijking met andere klusjesmannen namelijk best veel geld; ze krijgen vaak een salaris dat vergelijkbaar is met het salaris van een beginnend advocaat. Ook verdienen zij tijdens hun opleiding vaak al geld. Dat is toch geweldig.

 

Heeft u, of uw kennis, interesse in het loodgieter vak? Aarzel niet langer maar informeer naar de mogelijkheden tot opleiding. Heeft u een erkende loodgieter in Delft nodig voor reparatie? Contacteer ons gelijk en we sturen vandaag nog iemand langs.