Hannah Webdesign
Image default
Business

Online winkel starten

Een online winkel starten hoeft niet ingewikkeld te zijn, zolang je de juiste stappen neemt en kiest voor de meest geschikte software. Door een aantal slimme keuzes te maken bij een online winkel starten kun je tijd, geld en energie sparen. Met deze tips wordt een online winkel starten een stuk eenvoudiger!

 

1. Kies het juiste product

Je kunt eerst kijken welke producten veel verkocht worden op internet, maar het is meestal beter om juist een gat in de markt te zoeken. Bij een online winkel starten zijn de kosten lager dan bij een normale winkel, je kunt dus een product kiezen dat bij een beperkte doelgroep in trek is. Daarnaast kun je een veel groter gebied bestrijken waarmee het potentieel aantal klanten veel groter is.

 

2. Kies het juiste systeem

Je wilt producten verkopen, niet de hele dag HTML code schrijven. Daarom kies je bij een online winkel starten voor een systeem zoals Shoptrader waar alles in zit om direct een webshop in te richten en online te plaatsen. Zeker bij directe verkoop is tijd geld, verdoe je tijd niet met technische zaken die binnen een doordacht winkel platform reeds uitgewerkt zijn. Je wilt het wiel verkopen, niet opnieuw uitvinden!

 

3. Breng jouw producten onder de aandacht

Je kunt de online winkel starten en online plaatsen, daarmee ben je nog niet klaar. Je moet bezoekers trekken en klanten werven. Shoptrader maakt gebruik van SEO tools, dat is een methode om zonder advertentiekosten hoger te scoren in Google. Zorg daarnaast voor koppelingen met Facebook, Twitter, Pinterest, Snapchat en alle social media platformen die relevant zijn voor jouw producten.

 

4. Verkoop veilig

Veiligheid en privacy moeten bovenaan het lijstje staan bij jouw online winkel starten. Zowel voor jou als ondernemer als voor de klant. De gegevens van klanten moeten goed beveiligd zijn tegen hackers, betalingen moeten lopen via professionele bedrijven zoals Mollie voor iDeal betalingen of PayPal voor online betalingen. De klant moet jouw winkel kunnen vertrouwen, zorg dat alle certificaten geregeld zijn.

 

5. Zorg dat je kunt opschalen

In het begin zal het wellicht langzaam gaan, je moet je na de online winkel starten voorbereiden op een snelle groei. Zorg dat jouw inventaris op orde is, en dat jouw leveranciers meegroeien waar nodig. Kies ook voor een schaalbaar systeem die kan meegroeien met jouw bedrijf. Shoptrader werkt bijvoorbeeld met diverse add-ons waarmee je de winkel kunt uitbreiden in de toekomst.

 

Met deze vijf tips wordt een online winkel starten vele eenvoudiger, begin vandaag nog met jouw webshop!

http://www.ffmakkelijk.nl/computer/webwinkel-software/