Hannah Webdesign
Image default
Business

Online SEO Specialist en de doorklikratio’s van pagina’s in Google

U heeft vast wel eens via Google een zoekopdracht voltooid. U zal wel herkennen dat u vaak op een van de bovenste links klikt. In dit artikel bespreken we welke doorklikratio’s de posities binnen de zoekmachine Google opleveren. Wilt u zelf hoger komen te staan bij de zoekresultaten van Google? Doe dan eens de SEO check op de website van de Online SEO Specialist. Online SEO Specialist kan u vervolgens helpen met het optimaliseren van uw SEO strategie. De Online SEO Specialist zal naar aanleiding van deze rapportages opties aan u voorleggen voor het verbeteren van de vindbaarheid.

Wat doet een hogere positie voor mijn website?

Een plek op de eerste pagina met zoekresultaten levert verreweg het beste resultaat op voor u. Hoe hoger u op de eerste pagina staat is ook beter. Het is natuurlijk nog interessanter om de prestaties van de eerste 10 zoekresultaten met elkaar te vergelijken. Zo kunt u de opbrengsten van het inschakelen van een Online SEO Specialist beter inschatten.

De posities
Uit vrij recent onderzoek blijkt dat het eerste resultaat in Google maar liefst een doorklikpercentage heeft van 36%, heel veel dus! Dit geldt natuurlijk niet voor elke soort zoekopdracht maar er wordt hier uitgegaan van gemiddelden. De doorklikpercentages van de top 5 is als volgt:

Positie 1: 36,4%

Positie 2: 12,5%

Positie 3: 9,5%

Positie 4: 7,9%

Positie 5: 6,1%

Specifieke zoektermen

U kunt de zoekvolumes van zoektermen laten berekenen door diverse online tools en websites. Deze geven het zoekvolume van de zoektermen weer. Deze software is helaas vaak wel betaald. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om samen te werken met een online SEO specialist. Deze Online SEO specialist zal voor u een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Op deze manier kunt u in samenwerking met uw Online SEO specialist gemakkelijk specifiekere cijfers berekenen. Een samenwerking met een Online SEO specialist is dus zeker aan te raden!