Hannah Webdesign
Image default
Business

Licht en geluid: de mogelijkheden

De mogelijkheden van licht en geluid

Licht en geluid: wat is er nou zo bijzonder aan de installaties die goed licht en geluid mogelijk maken? Een kort antwoord daarop is: beleving. Een evenement is eigenlijk een beleving te noemen. Vanzelfsprekend heeft uw evenement een bepaalde doelstelling. Maar hoe de boodschap op uw evenement wordt overgebracht: daar speelt audiovisueel materiaal een enorme rol in. Bij geluid moet u denken aan professionele audio-installaties: microfoons, mixers en boxen zijn hierbij cruciaal. In het geval van licht moet u denken aan de visuele aspecten van uw evenement: worden de hoofdpersoon in de spotlights gezet? Of worden muren om uw terrein heen voorzien van een bepaalde kleur, of wellicht wel van het logo van uw bedrijf? De keuze is aan u. Schakel voor het juiste en meest passende advies over verhuur hiervan een licht en geluid deskundige in.

Zaken die erbij komen kijken

Uiteraard moeten deze installaties vast zitten en eventueel kunnen bewegen. Dit heet rigging. Stalen balken boven het podium met schijnwerpers of gekleurde lampen eraan heeft u wellicht al eens gezien. Dit moet allemaal op de juiste manier worden gerealiseerd om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen behalen. Eventueel kunt u ook nog kiezen voor andere apparaten zoals een rookmachine. Uiteraard zal dit niet bij elk verhuurder van licht en geluid te verkrijgen zijn. Neem daarom altijd contact op alvorens zaken te doen.

Waarvoor wordt licht en geluid verhuur ingezet?

Bij evenementen van verschillende branches en groottes. Van een klein jubileumfeest van de plaatselijke basisschool, tot een regionaal concert met duizenden bezoekers. Afhangend van de wensen van de organisatie van het evenement kan een plan worden opgesteld door het bedrijf waarmee u in zee gaat.

Maak uw wensen kenbaar

In dit plan zullen uw wensen en eisen naar voren komen. Wellicht heeft u zelf ideeën over een lichtshow of andere elementen omtrent licht en geluid. Het is belangrijk om deze van te voren duidelijk door te geven. Het bedrijf waarmee u zaken doet zal hier naar luisteren en wellicht zelfs adviezen brengen over zaken waar u nog niet aan heeft gedacht, maar die wel een toevoeging zijn op uw product.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/