Hannah Webdesign
Image default
Business

Laadpaal combineren met zonnepanelen

Ga je een laadpaal kopen maar wil je nog zuiniger zijn met het milieu en ook nog eens je portemonnee? Combineer dan het laadpaal kopen met het investeren in zonnepanelen. Er zijn vele voordelen van het opladen van je auto met je eigen zonnestroom. De belangrijkste voordelen lees je in dit artikel.

 

Fiscale voordelen

Bij zonnepanelen en laadpaal kopen kan je aanspraak maken op verschillende fiscale voordelen. Dit geldt op de aanschaf en installatie van zowel de zonnepanelen als de laadpaal. Dit geldt ook als de zonnepanelen op een privé woning worden geplaatst. Zowel particuliere als zakelijke rijders van een elektrische auto mogen de btw over de aanschaf van de zonnepanelen terugvorderen.

 

Elektrisch rijden dat echt goed is voor het milieu

De meeste elektriciteit in Nederland komt nog steeds uit kolen- en gascentrales. Het elektrisch rijden helpt dus maar een klein beetje bij het verbeteren van het milieu. Als je de auto alleen nog maar oplaadt met je eigen zonnepanelen weet je zeker dat je echt groen rijdt. En doordat je geen benzine of diesel meer gebruikt stoot je ook geen extra CO2 of fijnstof uit.

 

Laadpaal en zonnepalen terugverdienen

Om zonnepalen te kopen heb je een investering nodig van zo’n €4.000 tot €12.000 nodig om ervoor te zorgen dat je auto volledig op groene stroom rijdt. Deze investering zorgt er wel voor dat je de relatief dure elektriciteit van je energieleverancier minder tot niet nodig hebt. Het gemiddelde financiële rendement kan oplopen tot 35%. Door het hoge rendement van de investering heb je het kopen van de laadpaal en zonnepanelen gemiddeld binnen vijf jaar al terugverdiend.

 

Het combineren van zonnepanelen met een laadpaal zorgt er dus voor dat je echt groen rijdt en je wordt minder afhankelijk van energieleveranciers. Dit bespaart veel kosten waardoor je de investering terug kan verdienen binnen gemiddeld vijf jaar.

https://laadkompas.nl/