Hannah Webdesign
Image default
Business

Hoe schrijf je zelf een goede webtekst

Wanneer je een webshop of website beheert die aansluit op je hobby of passie ben je al een heel eind op weg. Het is veel makkelijker om voor goede en dynamische content te zorgen als je iets doet wat je echt leuk vindt. Alleen maar goed, want dit zal je bezoeker merken en deze een fijn gevoel geven. Iemand anders teksten laten schrijven kan altijd nog. Hoe zorg je zelf voor nog betere teksten?

 

Patronen

Klinkt als een inkoppertje, toch is het heel belangrijk: tekstschrijver den haag. , gebruiksvriendelijke sites worden eerder in zoekmachines gevonden. Wanneer je zelf een webtekst schrijft kun je goed inspelen op het scangedrag van je lezer en dus zorgen voor een makkelijk te lezen tekst.

Zorg dat je het belangrijkste eerst vertelt, want hoe langer de tekst is, hoe minder mensen zullen opnemen. Hoe goed je tekst ook is, niet meer dan 77% ervan zal worden gelezen. Ben je er bewust van dat je strategisch te werk moet gaan om de aandacht van je bezoeker vast te houden. Daarom zijn de kopteksten ook zo belangrijk.

 

Wat is de vraag?

Het klinkt zo simpel: weet voor wie je schrijft. De kunst is om niet te schrijven wat jij graag kwijt wil, maar om ervoor te zorgen dat klant leest wat hij wil horen. Als tekstschrijver ben je altijd aan het informeren en tegelijkertijd aan het verkopen. Elke websitebezoeker kan in theorie jouw klant worden als je het antwoord geeft op zijn vragen. Zonder dat antwoord wordt hij zeker geen klant en zal hij je website verlaten met een onbevredigend gevoel. Zorg er dus vooral voor dat je achterhaalt wat de vraag is, en lever het antwoord.

 

Wees origineel

Een zoekmachine straft het gebruikmaken van gekopieerde teksten en Seo teksten laten schrijven, af door een lagere vindbaarheid. Logisch, want alleen als je zorgt voor authentieke content is je site waardevol voor je bezoekers. Sta je met je website niet bovenaan in de zoekresultaten mis je daarom een belangrijk deel van je doelgroep. Maar 30% van de internetgebruikers kijkt verder dan de eerste vier zoekmachineresultaten. Zorg dus voor originele teksten. Wanneer je website professionaliteit uitstraalt zal de bezoeker je automatisch serieus nemen.

https://www.textmakelaar.nl/