Hannah Webdesign
Image default
Business

Hoe geniet je het langst van je MacBook batterij?

Als de batterij van je MacBook volledig is opgeladen, kun je er lange tijd mee vooruit. Meestal houdt een volle batterij het een hele dag vol. Maak je echter gebruik van zware programma’s of doe je veel dingen tegelijkertijd, dan kan het zijn dat je hem eerder op moet laden. De gebruiksduur van je batterij is bij zwaarder gebruik korter.

De gebruiksduur van je batterij staat echter in geen geval gelijk aan de levensduur van je batterij. Dit is namelijk de tijd dat je batterij meegaat voordat je hem moet vervangen. MacBook batterijen hebben een levensduur van een bepaald aantal cycli. Het gaat hierbij om de volledige en gedeeltelijke ontladingen tijdens de levensduur van de batterij.

Tips voor optimaal gebruik

Wil je zo lang mogelijk genieten van de batterij van je MacBook, werk de software dan altijd bij naar de nieuwste versies. Veel software-updates van Apple bevatten innovatieve energiebesparende technologieën waardoor de gebruiksduur van je batterij wordt verlengd. Zorg bovendien voor de juiste instellingen op het gebied van elektriciteitsverbruik, helderheid, WiFi en randapparatuur. Verkeerde instellingen kunnen de gebruiksduur van je batterij verlagen.

Pas er daarnaast voor op dat de batterij van je MacBook niet te heet wordt. Het apparaat kan in principe overal en bij iedere temperatuur gebruikt worden, maar presteert het beste tussen 16 en 22 °C. Bij gebruik boven de 35 °C kan de capaciteit van de batterij permanent worden aangepast.

De juiste instelling

Zoals vermeld kunnen specifieke instellingen de gebruiks- en levensduur van je batterij verlengen. Op het gebied van elektriciteitsverbruik, kun je voordeel behalen door op het voorkeurenpaneel ‘Energiestand’ de juiste instellingen toe te passen.

Een MacBook herkent wanneer hij op het lichtnet is aangesloten en past zijn werking in sommige gevallen daarop aan. Als er geen aansluiting op het lichtnet is en enkel met de batterij wordt gewerkt, zal het scherm gedimd worden en zullen bepaalde onderdelen niet gebruikt worden. Verkies je betere prestaties boven deze automatische aanpassingen, dan zal de gebruiksduur van je batterij verminderen.

In navolging hierop is bij velen bekend dat een lagere helderheid van je scherm, zeker zal bijdragen aan een langere gebruiksduur van je MacBook batterij. Verminder indien mogelijk de lichtsterkte. Wist je bovendien dat WiFi altijd stroom gebruikt, ook als je niet bent aangesloten op een netwerk? Je kunt de WiFi dus het beste uitzetten als je er geen gebruik van maakt.

Randapparatuur kan het best verwijderd worden als het niet gebruikt wordt. Ook dit heeft namelijk invloed op het gebruik van je MacBook batterij. Wil je jouw MacBook gebruiken om andere (rand)apparatuur op te laden. Zorg er dan voor dat je MacBook is aangesloten op het lichtnet. Doe je dit niet, dan is je batterij een stuk sneller leeg.

Geen correcte werking

Heb je altijd al het bovenstaande ter harte genomen, maar is je MacBook batterij beschadigd en doet hij niet meer wat hij moet doen? Laat hem dan vervangen door een erkende Apple specialist. Er is er vast een bij jou in de buurt. MacBook batterijen kunnen ook door een fabricagefout minder goed werken. Deze defecte batterijen worden gedekt door Apples beperkte garantie van één jaar en contracten voor aanvullende service. Ook hiervoor informeer je bij een specialist in macbook reparatie rotterdam.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/