Hannah Webdesign
Image default
Business

Het verhaal van Circle Of Gentlemen

Circle Of Gentlemen. 15 jaar terug was deze term nog nooit gebruikt of in de mond genomen. Vandaag de dag staat Circle of Gentlemen gelijk aan mannenmode voor de modieuze werkende man. Hoe is dat eigenlijk allemaal gekomen?

De geschiedenis van Circle of Gentlemen

Het begon allemaal bij Jan Jaap van Gent en Michel van Kommer. Het duo had de intentie om het dagelijks leven van de hardwerkende man een extra boost te geven door hier luxe aan toe te voegen. Daarom richtten deze twee jeugdvrienden Circle of Gentlemen op in 2009. Hoewel ze klein en onbekend begonnen, werd het merk algauw een groot succes.

De doorbraak van Circle of Gentlemen

Het Nederlandse duo begon met fabriceren van overhemden in allerlei verschillende kleuren en maten. De overhemden zijn van hoge kwaliteit en beschikbaar in diverse moderne pasvormen. De herencollectie gebruikt magnifieke materialen, zoals Egyptisch katoen, merinowol en kasjmier. De colbert jassen zijn op haar beurt weer gemaakt van luchtige linnen, puur katoen en zuiver wol. De truien worden met name gemaakt van merinowol en kasjmier.

Hoewel de hoge kwaliteit van de kleding een rol speelt, werd Circle of Gentlemen niet bekend door de kwaliteit en de gebruikte stoffen van de kledingstukken.

Het Nederlandse label Circle of Gentlemen, werd bekend door opvallende overhemden met hoge boord en blouses met drieknoops kraag.

Tegenwoordig produceert Circle of Gentlemen niet alleen overhemden met drie knoopslaag, maar ook met één knoopskraag. Circle of Gentlemen heeft één knoopskraag aan het assortiment toegevoegd, zodat ze beter op de internationale markt kan opereren. Bekijk op https://overhemden.com/de diverse collecties van Circle of Gentlemen.

Sindsdien heeft Circle of Gentlemen door heel Europa verkooppunten zitten. Op dit moment heeft Circle of Gentlemen 400 verkooppunten, waarvan ruim 250 in Nederland en 150 in België, Duitsland, Rusland, Italië, Groot-Brittannië, Canada, Nigeria en Mexico.

Eigenheid, maar toch modieus

De doorbraak van Circle of Gentlemen is niet alleen te danken aan de bekendheid van de drie knoopslagen. De populariteit van Circle of Gentlemen is ook te danken aan het feit dat de collecties dichtbij de identiteit van Circle of Gentlemen blijven, welke modetrends er ook zijn.

Circle of Gentlemen heeft een heel eigen gevoel en identiteit, maar is toch een modisch merk. In de collectie wil Circle of Gentlemen de vertaalslag maken wat er aan de hand is in de mode, maar toch van het eigen concept uitgaan. Ook al gaat het tegen de modekleuren in, Circle of Gentlemen gebruikt tegenstrijdige kleuren die dicht bij het merk liggen, zoals rood, blauw, groen en grijs.

Dit eigenwijze, maar toch modieuze karakter van het merk maakt Circle of Gentlemen een zeer geliefd kledingmerk onder de mannen.

Circle of Gentlemen overhemden kopen

De Circle of Gentlemen overhemden zijn op diverse knooppunten in Europa te verkrijgen. Ook kan je de overhemden online kopen op Overhemden.com-Circle of Gentlemen.

https://overhemden.com