Hannah Webdesign
Image default
Business

Het alternatief voor de auto, de speedbike!

De speedbike is het alternatief voor het woon-werk verkeer dat u normaal gesproken met de auto zal doen. Tevens is dit de ideale fiets om optimaal afstanden af te leggen en tegelijkertijd te genieten van het weer. De speedbike is dusdanig in opkomst dat hier zelfs speciale snelfietsroutes voor worden aangelegd. De speedbike kan namelijk gemakkelijk snelheden behalen van ongeveer 45km/uur. Daardoor is deze speedbike uitermate geschikt voor middellange afstanden.

De voordelen

De speedbike kent vele voordelen. De elektrische aandrijving van dit type fiets zorgt ervoor dat u nooit meer benzine hoeft te betalen, wat ook nog eens een positieve bijdrage zal leveren aan het milieu. De speedbike is tevens erg wendbaar. De speedbike zal u daardoor ook veel tijd besparen dat u normaal gesproken in de file zal staan. De snelheid is nog een voordeel. Met een snelheid van 45km per uur bereikt u gemakkelijk uw gewenste bestemming. Er zijn voorbeelden van mensen die de rit tussen Apeldoorn en Zutphen sneller op de speedbike hebben afgelegd dan mensen met de auto.

Regelgeving

De regelgeving rondom speedbikes zijn wel verschillend met die van de reguliere E-bike. Zo moet u met de speedbike bijvoorbeeld verplicht een helm dragen, een rijbewijs bezitten en een kentekenplaat hebben op de speedbike. Ook de achteruitkijkspiegels en claxon moeten op de speedbike gemonteerd worden. Dit is erg belangrijk voor uw veiligheid.

Wilt u een speedbike kopen?

Alhoewel de aanschafprijs van de speedbike aanzienlijk is bespaart u door de speedbike ook op veel facetten. De speedbike heeft als bijkomend voordeel dat u veel geld zal besparen op de benzine. Daarnaast bespaart u zeeën aan tijd. De speedbike zal in de loop der jaren steeds toegankelijker worden doordat er meet voorzieningen komen zoals snelfietspaden. Met een speedbike beschikt u sowieso over het meest moderne vervoersmiddel.