Hannah Webdesign
Image default
Business

Grijswatersystemen aanschaffen

In het geval men grijswatersystemen wil aanschaffen zit men bij ons op de juiste plek. Een grijswatersysteem kan voor een duurzaam huis zorgen dat op een verantwoorde wijze om weet te gaan met gebruikt badkamerwater. Het principe van deze watersystemen is erg eenvoudig. Het oude water wordt opgevangen, schoongemaakt, opgeslagen en vervolgens weer gebruikt voor een nieuwe ronde.

Men kan zo’n grijswatersysteem onderscheiden van regenwatersystemen door te kijken naar waar het oorspronkelijk water vandaan komt. In beide gevallen is er namelijk sprake van licht verontreinigd water waar mogelijk de veel voorkomende verwarring vandaan komt. In het eerste geval echt komt het grijswater van badkuipen, wasbekkens en douchecabines. In het tweede geval komt het via regenval op het dak in het systeem terecht. Om meer te weten te komen over grijswatersystemen kan men op onze website kijken.

Grijswater hergebruiken

Grijswatersystemen bestaan uit een aantal onderdelen die met elkaar samenwerken om een woning van hergebruikt water te kunnen voorzien. Allereerst is er een manier nodig om het gebruikte water op te kunnen vangen. Daar is een systeem voor dat al het grijswater opvangt dat uit de wastafel komt, uit de douche en uit het bad. Dat is in die vorm licht verontreinigd. Om het schoon te maken zal het daarom eerst op een biologische manier gereinigd moeten worden. Dat kan met behulp van bacteriën die biologisch materiaal opeten. Verder zorgt een membraan voor een zuivering van onverwerkbare delen. Aan het eind van de rit belandt al het grijswater als schoon water in een schoonwatertank waar het opgeslagen kan worden voordat er behoefte is om het te hergebruiken. Zo kan men zorgen met hulp van een grijswatersysteem dat water hergebruikt wordt.

Andere systemen om water te beheren

Er zijn nog andere systemen die geschikt zijn om water te beheren zoals pompschachten voor afvalwater. En naast grijswatersystemen kan men nog disconnectietanks aanschaffen die het leidingwater van een huishouden veilig houden. Wat men ook wenst, een grijswatersysteem of een vergelijkbare watertechniek, hiervoor kan men bij ons terecht voor vakmanschap.

Related Posts

Haaruitval voorkomen met implantatie

Genieten op de weg zonder heisa

Loopbaanbegeleiding bij Adxpert is een zeer goed keuze