Hannah Webdesign
Image default
Business

Goedkoopste gaashekwerken en erfafscheidingen

Het aanschaffen van een nieuwe gaashekwerk of erfscheiding kan leuk zijn maar ook al snel veel geld kosten. Zeker wanneer je tuin of terrein een groot oppervlakte heeft zullen de kosten erg hoog worden. Maar er zijn ook goedkopere oplossingen zoals gaashekwerken. In dit artikel krijg je tips voor het kiezen van goedkope erfafscheidingen.

 

Gaashekwerk

Het goedkoopste soort hekwerk is het gaashekwerk. Gaas is al verkrijgbaar vanaf €2,50 per vierkante meter. Dit is een stuk minder dan de minimaal €30 die je betaald voor sierhekwerk. Daarnaast is gaashekwerk geheel onderhoudsvrij en multifunctioneel. Gaashekwerk bestaat uit gevlochten metaaldraden. Deze draden krijgen een zink behandeling zodat ze beschermd zijn tegen roestvorming. Als er wordt gekozen om het hek ook nog te coaten heb je nog meer bescherming.

 

Het gaashekwerk geeft een open gevoel aan je tuin. Wil je meer privacy dan kan je het ook laten begroeien met klimplanten zoals de hedera. Naast de prijs is het hekwerk ook nog eens erg stevig en biedt het dus een goede bescherming. Wil je nog meer beveiliging dan kan je kiezen voor prikkeldraad of puntkammen op het hekwerk.

 

Houten hekwerk

Een andere goedkope optie is een houten hekwerk, mits je gaat voor geïmpregneerd hout. Houten tuinhekken zijn vaak niet hoger dan een meter en zijn daarom voornamelijk geschikt voor de voortuin. Om geld te besparen kan je het hout het beste niet schilderen. Verf is namelijk geen duurzaam product en zal aardig wat geld kosten en onderhoud vragen.

 

Zelf monteren

Om nog meer geld te besparen kan je zelf het hekwerk plaatsen. Op internet staan er tal van handleidingen waarin wordt uitgelegd hoe je zelf hekwerk kunt plaatsen. Wanneer je dit laat doen kost het al snel €15 per meter. Door het zelf te doen bespaar je dus behoorlijk wat geld.

 

Dit zijn een aantal mogelijkheden waardoor je wat geld kunt besparen op het aanschaffen en monteren van erfafscheiding.