Hannah Webdesign
Image default
Business

Gevelreclame

Gevelreclame levert op

Reed u ook weleens door een winkelstraatje en zag u nu net toevallig de reclame van een bedrijf waar u al langer een boodschap wilde doen? Klanten zoeken ook soms naar een bedrijven waarvan ze vaak wel de straatnaam, maar niet het huisnummer kennen. Dit zijn dus maar twee voorbeelden van wat een duidelijke gevelreclame kan opleveren. Ook voor indirecte reclame op langere termijn, is een gevel bijzonder geschikt om uw boodschap onder de aandacht te brengen. Vooral als de gevelreclame mooi en duidelijk herkenbaar is, onthouden veel mensen waar ze uw bedrijf kunnen vinden.

Gevelreclame al eeuwen actueel

Wist u dat gevelreclame zeer waarschijnlijk een van de oudste vormen van reclame is? Hierbij kunt u denken aan een groene lantaarn voor herbergen of een draaiende paal (rood, wit en blauw) om aan te geven dat in dit pand een kapper is gevestigd Ook de ‘hamer en aambeeld’ van de smid zijn bijvoorbeeld zeer bekende blikvangers. Uithangborden, naamborden en belettering zijn allemaal vormen van buitenreclame. Ze hebben allemaal gemeen dat ze zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Al eeuwenlang maken bedrijven zichzelf zichtbaar voor de klanten. Het gebruik van sprekende kleuren, gevelborden, doosletters, freesletters, spanframes, raambestickering en verlichte bakken lenen zich uitstekend om duidelijk en toch smaakvol op te vallen.

Gevelreclame, vergunning nodig of niet?

Het is verstandig, om bij de gemeente waarin uw bedrijf gevestigd is, vooraf te informeren over eventuele benodigde vergunningen. Een vergunning voor buitenreclame wordt ook wel omgevingsvergunning genoemd. In de grotere steden heeft men meestal een apart loket waar u alle informatie kunt krijgen. Professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn visuele reclame zoals sukses.nl, kunnen deze aanvraag ook voor u doen of u hierover informeren. De regels verschillen vaak per gemeente en zijn ook afhankelijk van de grootte van uw reclame en het pand waarin u bent gevestigd. Als u met de reclame aan uw gevel zeer bescheiden blijft, namelijk onder de vierkante meter, dan hoeft u in sommige gevallen geen vergunning aan te vragen.

https://www.sukses.nl/gevelreclame/