Hannah Webdesign
Image default
Business

Gaatjes voorkomen; zo doe je dat

 

Het is erg vervelend als u naar de tandarts gaat en de conclusie is dat u een gaatje hebt. Om te zorgen dat dit gaatje in de eerste plaats niet meer ontstaat, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Allereerst moet er dagelijks twee maal gepoetst worden. Daarnaast moet u hierna als vast ritueel flossen. Wanneer u dat hebt gedaan kunt u als afsluiting nog spoelen met mondwater. Zorg ervoor dat u dit blijft doen, dan hoeft u niet meer met vrees naar de tandarts!

 

Twee keer per dag poetsen

Tanden poetsen is iets wat bij de meeste mensen in hun systeem zit. Het draagt bij aan schonere tanden, voorkomt gaatjes én het zorgt ervoor dat uw tandvlees niet ontstoken raakt. De voornaamste reden dat er nog steeds mensen met gaatjes komen te zitten, is dat er niet met een elektrische tandenborstel wordt gepoetst, óf dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het poetsen van de tanden. Daarnaast zijn er nog extra zaken die vaak vergeten worden.

 

Luister naar de tandarts: ook flossen!

Het voornaamste onderdeel wat deel uitmaakt van het reinigen van het gebit dat vaak vergeten wordt is het flossen. Gaatjes ontstaan meestal tussen de tanden omdat mensen hier niet komen met hun tandenborstel. Dit onderstreept het belang van flossen. Door zo ook tussen de tanden te komen is het een betere behandeling dan alleen het poetsen van de tanden.

 

Mondwater om gaatjes volledig uit te sluiten

Alle voorgenoemde behandelingen zijn essentieel om gaatjes te voorkomen. Maar, wilt u zeker zijn dat u ook geen gaatjes krijgt als u hier gevoelig voor bent, dan moet u ook nog spoelen met mondwater om zo alle bacteriën te doden. Of het nou poetsen is flossen of spoelen is dat u laat afweten, of u doet het toch allemaal, het is van belang dat u eens per halfjaar naar de tandarts blijft komen voor controle. Bij Tandartsenpraktijk Floriande in Leiden kunt u hoe dan ook terecht voor een vrijblijvende eerste behandeling!