Hannah Webdesign
Image default
Business

ERP software voor de maakindustrie: kan u nog zonder?

Als bedrijfsleider van een modern en innoverend bedrijf wilt u snel en efficiënt werken. De eisen van uw klanten veranderen (lees: worden strikter) en daar wilt u uiteraard aan voldoen. U wilt zoveel mogelijk fouten vermijden. Controle is het sleutelwoord in het efficiënt functioneren van uw onderneming. Eén centraal zenuwstelsel dat alle bedrijfsprocessen beheert en verbetert, dit is wat u nodig heeft. Met een ERP pakket is dit perfect mogelijk.

ERP software voor productie: transparantie staat voorop

ERP betekent Enterprise Resource Planning. En dit is ook heel letterlijk opgevat. Alle, maar dan ook alle resources binnen uw bedrijf worden in het gehele proces opgenomen. Denk hierbij aan productie, aan- en verkoop, het financiële domein, business intelligence & rapporten, project management, orderverwerking, planning en transport, kwaliteitsmanagement, voorraadbeheer, supply chain management, customer relationship management (CRM) en human resources management (HRM). Zijn we er nog vergeten? Dan krijgen zij ook een plaats in het proces. Alle afdelingen staan in verbinding met elkaar. Zo kan bijvoorbeeld bij een ERP software voor maakindustrie de Sales afdeling zien wat de status is van een bepaald order voor een bepaalde klant. Of hij weet bijvoorbeeld ook hoeveel die klant nog schuldig is aan uw bedrijf. De afdeling voorraadbeheer ziet welke orders er nog moeten verwerkt worden en welke grondstoffen of onderdelen er moeten aangekocht worden. Personeelsdienst weet exact hoeveel mensen ze (tijdelijk) moeten aanwerven voor een bepaalde grote bestelling en Logistics (planning & transport) weet exact welke mensen ze moeten inschakelen en wanneer. Kortweg gezegd: ERP functioneert als zenuwstelsel waar iedereen binnen het bedrijf mee verbonden is.

ERP software voor productie: beheer en optimaliseer

Reeds van bij de installatie van de ERP software voor productie worden de bestaande processen overdacht, herschreven en geoptimaliseerd. Alle bestaande afzonderlijke software die in uw bedrijf bestond, wordt nu gecentraliseerd. Eens de ERP software draait, worden er constant verbeteringen aangebracht. Elke medewerker is in principe verbonden met zijn collega’s en zal snel kunnen reageren als er bepaalde processen stroef lopen. BI levert rapporten af wanneer u dat wenst, zodat bedrijfsprocessen er telkens kan bijgestuurd en geoptimaliseerd worden. ERP helpt u niet alleen om snel op de eisen van uw klanten te reageren. Het helpt u ook om uw productieproces telkens opnieuw te verbeteren. Kaizen!

https://trivestsoftwaregroup.be/