Hannah Webdesign
Image default
Business

Een website laten maken, wat komt daar allemaal bij kijken?

Je wilt een website laten maken. Voordat je alles uit handen geeft en een professional in gaat schakelen is het handig om te weten wat er allemaal bij komt kijken zodat je weet waar je het over hebt en alvast wat voorwerk kunt doen. Bij het aanmaken van een website zijn er twee dingen van groot belang, namelijk het hebben van een domeinnaam en website hosting. Bij SiteToGo kunnen ze je hierbij goed adviseren.

Een website laten maken: eerst een domeinnaam kiezen

Ga je een website laten maken dan heb je als eerst een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is een unieke naam op het internet. Deze domeinnaam verwijst naar een IP-adres, dat is het adres van jouw website. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is zijn er domeinnamen bedacht. SiteToGo kan je helpen met het kiezen en registreren van jouw domeinnaam. Wanneer jouw domeinnaam is geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet, dat toegang geeft tot jouw website. Iedere domeinnaam mag maar éénmalig worden geregistreerd. Bestaat de door jouw bedachte domeinnaam al dan kan het zijn dat je deze tegen betaling mag overnemen van degene die de naam al heeft geregistreerd. Is dat niet het geval dan dien je een andere naam te bedenken. Het is belangrijk om hier goed de tijd voor te nemen. Ga eerst uit van het doel van jouw website en wat jouw doelgroep is. Het is goed als de domeinnaam iets te maken heeft met de producten, diensten of informatie die op je website te vinden is. Een domeinnaam moet niet te lang of ingewikkeld zijn. De meest succesvolle domeinnamen zijn de domeinnamen waaruit je meteen kunt opmaken waar de website over gaat.

Een website laten maken en hosting

Je gaat een website laten maken, dit kan niet zonder hosting. Bij hosting huur je een stukje opslag en geheugen van een server (dit is een hele krachtige computer die meestal in een speciaal datacenter staat) bij een webhoster. De webhoster zorgt ervoor dat jouw website en e-mail blijven werken door en dat elke website snel draait. Dit doet zij onder andere door updates uit te voeren, de server te configureren en de server te beveiligen. Bij SiteToGo kunnen ze je helpen en adviseren bij het kiezen van een goede domeinnaam en webhoster zodat er een goede basis wordt gelegd voor een goede en succesvolle website.