Hannah Webdesign
Image default
Business

Draadglas

Draadglas is een vorm van veiligheidsglas dat iedereen wel eens is tegengekomen. Als het niet is in een schoolgebouw dan wel in de kelderbox van je appartementencomplex. Het kenmerk van draadglas is, is dat het voorzien is van een rooster van metalen draden. Meestal is het rooster in gevormd in een draadraster van blokjes van 12 millimeter, maar ook andere vormen van dit soort glas zijn mogelijk. Het meest gebruikte draadglas is ook vrijwel ondoorzichtig, maar ook daar zijn weer varianten op. Er zijn diverse soorten van draadglas verkrijgbaar.

Soorten draadglas:

Bruteglas
Dit is het standaardglas wat het meest gebruikt wordt dit soort glas is bijna ondoorzichtig, al zijn er wel contouren zichtbaar en is vrij glad en licht geribbeld wanneer je er overheen voelt.

Engelsdraadglas
Het productieproces van dit glas vindt ook vaak in Engeland plaats. Dit glas is half doorzichtig en bijna ondoorzichtig en wanneer je er overheen voelt bestaat het glas uit allemaal kleine bobbeltjes.

Spiegeldraadglas
Het belangrijkste kenmerk van dit glas is dat het, in tegenstelling tot de andere soorten, goed doorzichtig is. Dit glas is ook geslepen en gepolijst en voelt glad aan.

Overige kenmerken

Naast het feit dat draadglas lastiger is kapot te krijgen is het belangrijkste kenmerk, dat het glas bij eventueel breken niet uiteenvalt in duizenden scherven. De stalen draden houden het glas bijeen. Zo is het niet mogelijk om aan scherpe scherven glas te verwonden.

Kijk voor meer informatie op Glaskoning.nl of bel direct 0318 – 763 900.