Hannah Webdesign
Image default
Business

De voordelen van VoIP-telefonie

Steeds meer ondernemers bellen via Voice over Internet Protocol (VoIP). Dit betekent dat u belt via het internet, via een zogenaamde datalijn. Hiervoor heeft u een internetverbinding en een VoIP telefoon nodig. Een van de grootste voordelen van VoIP in België is de kostenbesparing ten opzichte van analoog bellen. We geven u een overzicht van de belangrijkste voordelen. 

1. Lage kosten

Bellen via Voice over IP is erg voordelig. Voor een vast laag bedrag is het mogelijk om zowel nationaal als internationaal te telefoneren. Met VoIP in België kost een telefoontje naar Amerika of China stukken minder geld dan telefonie via ISDN of analoge lijnen. Heeft uw bedrijf vestigingen in het buitenland? Dan is het heel eenvoudig om de medewerkers daar aan te sluiten op uw VoIP telefooncentrale. 

2. Veel handige functies

VoIP-telefonie kent vele mogelijkheden. Dankzij de software van de telefooncentrale kunt u kiezen uit allerlei handige functionaliteiten, zoals een keuzemenu, doorschakelen en een wachtrij. Verder is het mogelijk om een koppeling te maken tussen VoIP telefoons en uw CRM-systeem. Uw medewerkers krijgen dan bij een telefonische oproep direct de gegevens van de betreffende relatie in beeld op hun computerscherm. Wilt u zelf actief uw klantenbestand benaderen voor telemarketing? Dan kunt u met een klik van de muis direct het gewenste telefoonnummer bellen. Hiermee bespaart u tijd en voorkomt u fouten. 

3. Overal met hetzelfde nummer bellen

Dankzij Voice over IP kunt u vanaf iedere locatie bellen met hetzelfde nummer. De enige voorwaarde hiervoor is dat u met uw smartphone verbinding heeft met het internet, via WiFi of een mobiel netwerk. Zo lijkt het net alsof u gewoon op de zaak zit, want de klant ziet het vaste telefoonnummer van uw bedrijf. Andersom geldt hetzelfde: als klanten uw vaste nummer bellen, ontvangt u deze desgewenst op uw mobiele telefoon. 

4. Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van telefoneren via Voice over IP is dat u het aantal VoIP telefoons heel gemakkelijk kan uitbreiden of beperken. Ook wijzigt u eenvoudig het keuzemenu of uw welkomstboodschap. Het systeem is dus heel flexibel. Naar boven

 

https://www.smart-connect.be/