Hannah Webdesign
Image default
Business

De verschillende soorten cirkelzaagbladen

 

Soorten

Er zijn twee soorten cirkelzagen: recht en versprongen. Een offset-zaag heeft aan de ene kant een handvat en aan de andere kant een mes. Het blad draait langs een as loodrecht op de rotatie-as van de zaag. De meest bekende van deze cirkelzagen is de cirkelzaag met een verticale as en een mes dat aan het uiteinde uitsteekt. De meeste modellen worden aangedreven door interne motoren, maar er zijn modellen die een externe motor nodig hebben. Dit maakt ze ongeschikt voor thuisgebruik, omdat ze vaak vrij groot en onpraktisch zijn.

Basistijlen

Er zijn twee basisstijlen: recht en afgeschuind. De rechte cirkelzaag heeft een rechte schacht en een afschuining aan de andere kant. De afgeschuinde snede geeft de cirkelzaag een gekartelde rand tijdens het zagen. Afgeschuinde zaagsneden zorgen voor een nettere zaagsnede, maar de hoek van de afschuining is van cruciaal belang om een zuivere zaagsnede te krijgen en een goede hoek te behouden tijdens het zagen. Een offset-zaag heeft een soortgelijk blad, maar bevindt zich binnen de afschuining. Omdat het blad verborgen is, is de schuine hoek waarschijnlijk minder dan perfect, maar het zal zeer dicht bij de juiste hoek liggen om de schoonste sneden te krijgen.

Crosscut-modellen

Crosscut-modellen zijn een verbetering ten opzichte van rechte en offset-zagen omdat ze een afkortrand aan één of beide zijden van het apparaat hebben. Een crosscut-model is over het algemeen sneller dan zowel de rechte als de offset-modellen, maar heeft de neiging om wat meer bramen en stof te produceren. Qua snelheid zijn afkortingen bijna identiek aan offset-modellen. Sommige afkortingen, zoals die worden gebruikt voor gedetailleerd timmerwerk, kunnen handig zijn voor houtbewerkingsprojecten. Ze zijn ideaal voor degenen die een groot stuk hout moeten zagen, maar misschien geen tijd hebben om uren aan een project als dit te besteden.

Messen kopen

Bij het kopen van mesjes is het belangrijk om messen te kiezen die de juiste hoeveelheid speling bieden. Zagen in cilinderstijl, die een gemakkelijke bladbeweging mogelijk maken, zijn ideaal voor cirkelzaagprojecten. De meeste cirkelzagen worden geleverd met een beschermkap. Mesbeschermers helpen voorkomen dat uw handen gewond raken als u het mes tijdens gebruik per ongeluk aanraakt. Sommige zagen bieden als onderdeel van de aankoop veiligheidsbeschermers aan.

Al deze verschillende soorten zagen hebben hun voordelen, maar cirkelzagen die zowel afkort- als lengtesneden goed zagen, hebben ook bepaalde voordelen ten opzichte van andere soorten zagen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en zorgen ervoor dat de klus snel wordt geklaard. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en de beste modellen zijn verkrijgbaar bij een aantal verschillende retailers. Een cirkelzaag kan een uitstekende aanvulling zijn op elke thuiswinkel of houtwinkel. Het kan lange, moeilijke sneden maken, snel en gemakkelijk, zuivere sneden.

Om het zaagwerk nog eens tot in de details te verfijnen, is een schuurmachine de juiste gereedschap. Net als een cirkelzaag zijn deze producten te verkrijgen bij Gereedschap Expert!

 

https://www.gereedschap-expert.nl/