Hannah Webdesign
Image default
Business

De batterij van mijn MacBook is in no time leeg, wat nu?

Je wil je MacBook graag ten volle benutten. Een batterij die snel leegloopt, is dan niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig kun je zelf een aantal stappen ondernemen om het meest haalbare uit je batterij te halen. Volg ze stap voor stap voor het best mogelijke resultaat.

 • Gebruik de Technische specificaties website van Apple om te controleren wat de gebruiksduur is van de MacBook die jij gebruikt. Let er op dat Wifi en de stand-by-modus de batterijduur aanzienlijk kunnen verminderen. Ook het overzetten van grote bestanden of het configureren, migreren en indexeren van content doet een aanslag op de batterijduur.
 • Controleer de batterijstatus van je MacBook in het menu ‘Batterijstatus’. Deze bevindt zich aan de rechterkant van de menubalk en geeft informatie over de helderheid van je beeldscherm en apps die veel stroom gebruiken. Apps die je eigenlijk niet gebruikt, kun je het beste meteen sluiten. De helderheid van je beeldscherm kun je direct instellen naar 75%, maar daar kun je ook nog even mee wachten tot stap 4.
 • Door de Option-toets in te houden in het menu ‘Batterijstatus’ is de gebruiksduur van je batterij te bekijken. Indien de statusindicator hier aangeeft dat onderhoud is vereist, kun je het best direct een deskundige inschakelen. In andere gevallen ga je verder met stap 3.
 • Pas enkele instellingen op je MacBook aan voor een langere gebruiksduur van je batterij. Wanneer je bij Systeemvoorkeuren het paneel ‘Energiestand’ selecteert, kun je verschillende opties aanpassen om de gebruiksduur van de batterij te verbeteren wanneer de computer inactief is. Kies ervoor dat het beeldscherm zich zo spoedig mogelijk uitschakelt bij inactiviteit en vink (indien aanwezig) de volgende opties aan:
 • Automatische videokeuze
 • Plaats harde schijven in sluimerstand indien mogelijk
 • Verminder helderheid van beeldscherm bij gebruik van batterij
 • Schakel Power Nap in bij gebruik van batterij
 • Ook de helderheid van het beeldscherm en het toetsenbord zijn van invloed op de batterijduur van je MacBook. Je kunt ze handmatig instellen door het gebruik van F5 en F6 (voor toetsenbord) en F1 en F2 (voor beeldscherm). In het Apple-menu zijn de instellingsmogelijkheden te vinden onder Systeemvoorkeuren en ‘Toetsenbord’ of ‘Beeldschermen’. Stel de helderheid van beiden zo laag mogelijk in, maar zorg dat je er nog wel prettig mee kunt werken.
 • Schakel onnodige stroom verbruikende functies uit, zoals AirPort en Bluetooth. Dit kan via de daarvoor geldende symbolen in de menubalk. Verwijder verder alle extern aangesloten apparatuur die je niet gebruikt en verwijder cd’s of dvd’s in de ingebouwde SuperDrive (indien aanwezig).
 • Zorg dat je voor alle programma’s die je gebruikt de nieuwste updates hebt. Deze versies gebruiken in principe het minste stroom. Sowieso heeft het gebruik van ieder programma invloed op de batterijduur.
 • Tenslotte is het raadzaam de configuratie van reservekopieën en synchronisaties enkel uit te voeren als de MacBook is aangesloten op het stroomnet of alleen als het batterijpercentage boven een bepaald niveau is. Installeer daarnaast altijd de nieuwste updates van je besturingssysteem.

Is het probleem na het doorlopen van deze stappen nog niet opgelost, dan is het beter een deskundige voor Apple reparatie amsterdam te raadplegen. Hij of zij heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet exact wat er moet gebeuren.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/