Hannah Webdesign
Image default
Business

Appendages voor buisleidingen

Appendages voor buisleidingen maken leidingsinstallaties compleet. Er zijn allerlei verschillende appendages beschikbaar. Het is uiteraard belangrijk om bij het maken van een keuze met de juiste toepassing rekening te houden. Het is daarom handig dat er uit een ruim assortiment een keuze te maken valt. Bijvoorbeeld voor een kogelkraan of voor een vlinderklep of voor terugslagkleppen. Elke van de appendages voor buisleidingen voorziet in een unieke functionaliteit.

Kogelkraan voor het afsluiten van vloeistofstroom

Een kogelkraan is een van de appendages voor buisleidingen. Deze heeft als doel om de vloeistofstroom, zoals water of gas deels of geheel af te sluiten. De kogelkraan beschikt hiervoor over een hendel om de toevoer af te sluiten of open te stellen. Een van de voordelen van deze appendages voor buisleidingen is de gebruiksvriendelijkheid. Het is voldoende om de hendel zonder kracht te zetten een kwartslag te draaien. De afsluiter is zowel geschikt voor professioneel gebruik als voor doe-het-zelf doeleinden. Het product is ideaal om te gebruiken voor kleine leidinginstallaties en middelgrote installaties die over een gesloten circuit beschikken. Een voorbeeld hiervan is een afsluitkraan voor een waterleidinginstallatie of om als regelkraan te gebruiken.

Vlinderklep: afsluiter en regelklep

Een vlinderklep is een van de appendages voor buisleidingen die van een schijf gebruikmaakt om de stroming te beïnvloeden. De schijf draait om de middellijn en de klep sluit de vloeistofstroom deels of helemaal af. De vlinderklep is door de te draaien hoek van 90 graden open of dicht te draaien. Naast de functie van afsluiter biedt de vlinderklep tevens de mogelijkheid om als regelklep te gebruiken. De bediening is afhankelijk van de uitvoering en kan pneumatisch of met de hand geschieden. Deze appendages voor buisleidingen zijn vooral geschikt voor toepassing in grotere leidingen. Dat heeft onder meer met de gunstige prijsstelling te maken in verhouding tot andere soorten kleppen.

Terugslagkleppen: geen bediening nodig

Terugslagkleppen maken onderdeel uit van de appendages voor buisleidingen en hebben geen bediening nodig. Een terugslagklep heeft een schijf en is te vergelijken met een soort ventiel. De functie hiervan is om de inhoud van de leiding één richting op te laten gaan. Bijvoorbeeld water, gas of een andere vloeistof. Het mechanische bestaat doorgaans uit het sluiten van de klep door de zwaartekracht of door een veer. In rioleringssystemen is het gebruik van terugslagkleppen gangbaar. Op deze manier is stroming de ene kant op mogelijk zonder dat vervuild water in het riool terechtkomt. Een terugslagklep is eveneens toe te passen bij een waterpomp op basis van handmatige bediening.

https://onevalves.be/