Hannah Webdesign
Image default
Business

Alles voor de spuitgieterij

Bij HSV Technical Moulded Parts bieden ze u spuitgieterij op maat. Dit zijn vaak grote producten gemaakt van kunststof. HSV-TMP is Europees gezien een van de grootste producenten van kunststofproducten en hebben ze er veel ervaring en kennis van. Dus wilt u kunststof vormdelen of andere delen van wat dan ook laten spuitschieten, en iemand die met u mee denkt en advies geeft waar nodig? Dan is HSV-TMP perfect voor u!

Hybride spuitgieterij

Spuitgieterij is mogelijk doormiddelen van meerdere soorten technieken, één daarvan noemen we hybride. Het woord hybride komt u waarschijnlijk al wel bekend voor, het is als het waren een mengeling van iets. In dit geval is het harde kunststof samen gemengd met partikelschuimdelen. Dit bestaat uit makkelijkere onderdelen en zal u dan ook een hoop kosten besparen.

In de branche is inmiddels bekend dat het handig is om verschillende soorten functies te combineren. Het combineren van spuitgieterij onderdelen en geëxpandeerde schuimen kunnen deze functies samenbrengen. Buiten dan natuurlijk handig is voor de HVAC-branche kan het ook nog handig zijn voor bijvoorbeeld meubelindustrie, tuinbouw en de in de medische richting.

Voordelen van de hybride spuitgieterij zijn dat het minder tijdkost, en dat scheelt ook weer geld, minder inkooprisico en het gewicht van het product zelf ligt een stuk minder hoog.

Thermoplastische spuitgieterij

Dit is een andere vorm van spuitgieterij, ook wel bekend als de lage druk schuimschieter (er is inderdaad ook een hoge druk schuimschieter). Het verschil tussen de lage druk en de hoge druk schuimschieter is dat aan de kunststof een chemisch middel wordt aangebracht dat pas actief wordt als het kunststof gaat smelten.

Het schuim dat zich in de kunststof bevind blijft zich net zolang expanderen tot dat het kunststof volledig gestold is. Hierdoor krijg je tijdens de afkoeling een mooie gelijkmatig druk op de inwendige kunststof wat er voor zorgt dat de spanning in het uiteindelijk product verminderd is.

Voordelen van de thermoplastische vorm van spuitgieterij zijn dat de kans op vervorming van het product minder groot is, de mogelijkheid op de dikkere wanden en daarvoor ook meer mogelijkheden en je hebt een grote ontwerpvrijheid.