Hannah Webdesign
Image default
Business

Achteruitrijcamera helpt enorm

Tot hedendaags zijn voertuigen steeds moderner. Vroeger diende het vervoermiddel de auto als middel om van A naar B te rijden. Tegenwoordig zit dit anders. Het bezitten van een vervoersmiddel een luxegoed geworden met alle technische eigenschappen die de auto bevat. Zo hebben veel auto’s een achteruitrijcamera set. Dit een set waarbij een camerasysteem in een auto, bus of vrachtwagen zit. Het dient als hulpmiddel om beter zicht te krijgen als je achteruitrijd. Zo wordt het zicht verbreed en kan je de dode hoek van de auto zien.

 

Vaak zit deze camera bij de kentekenplaat of merklogo van de auto geïnstalleerd. Zodra de auto in zijn achteruit wordt gezet door de bestuurder gaat deze camera aan. Het dashboard geeft dan doormiddel van lijnen vaak aan hoe je draaihoek eruit gaat zien. Achteruitrijden is een skill die door veel bestuurders als moeilijk worden ervaren. Ook de beste bestuurders maken wel eens een ongeluk door achteruit te rijden, wat eigenlijk onnodig is. Dit kan je namelijk voorkomen door een camera aan te schaffen. Deze camera kan je parking assistent aanbieden

 

Parking assist is een systeem wat krappe plekken bij het inparkeren belicht. Dit systeem werd gelaunched in 203 en sindsdien gebruiken achteruitrijcamera’s, zoals de camos achteruitrijcamera. Eerst was dit product noog erg in ontwikkeling, doordat het nog van sensor uit ging. Vaak maakte deze sensors niet nauwkeurige signalen tijdens het inrijden bij krappe ruimtes.

 

Het systeem maakt gebruik van een passief en actief systeem. Het actieve systeem maakt geluiden als de bestuurder met de auto dicht bij iets rijd. De achteruitcamera dient dan als ondersteunend middel. Een soort 3e oog wat parkeren makkelijker maakt. Heb jij een auto die nog geen camera bevat? Dan is het verstandig, vooral bij grote voertuigen om een diret aan te schaffen. Zo wil je het beter voorkomen dan genezen.

https://www.vanzwitserland.nl/