Hannah Webdesign
Image default
Business

4 beste manieren om jouw doelgroep te bereiken

Zelfs de warme bakker op de hoek moet tegenwoordig rekening houden met SEO, SEA, linkbuilding, outreach en influencer marketing. Met als doel autoriteit opbouwen en hoger te scoren in Google. Je komt nauwelijks meer aan brood bakken toe! Er zijn verschillende methodes om hoger te scoren in Google, maar de snelste manier (SEA, you’re welcome), is niet altijd de beste online marketing strategie op de langere termijn. Met deze vier manieren zul je de juiste doelgroep bereiken, en ook nog tijd overhouden om die heerlijke worstenbroodjes te bakken!

 

1. Autoriteit opbouwen

Kennis is macht. Dat was zo, dat is zo, dat blijft zo. Hoe meer het internet zich ontwikkelt, hoe groter de waarde van kennis wordt. Je wilt als ondernemer of ander type organisatie autoriteit opbouwen, en dat kun je bereiken met het overdragen van kennis. Bijvoorbeeld via blogartikelen, of met live online seminars, en ook met handige ebooks als digitale download. Als je autoriteit wil opbouwen moet je beginnen met kwalitatief goede content op jouw website.

 

2. Outreach

Je kunt wachten tot de mensen je vinden, maar dat werkt niet. Met outreach marketing stap je zelf op de doelgroep af, bijvoorbeeld met een nieuwsbrief waarin je relevante informatie geeft, en niet meteen schermt met aanbiedingen en verkooppraatjes. Outreach is de zachte kant van online marketing, contact leggen en behouden. Zo creëer je een community die steeds groter en sterker zal worden.

 

3. Linkbuilding

Let op met linkbuilding, je kunt deze niet (meer) bij de linkbuilding groothandel inkopen. Backlinks moet je verdienen op basis van kwaliteit op jouw site, en informatie waar andere sterke sites graag naartoe verwijzen. Middels outreach kun je meer relevante partijen aan jouw merk of dienst koppelen, en zo ontstaat er een sterk netwerk van koppelingen. Bij linkbuilding staat kwaliteit boven kwantiteit.

 

4. Influencer marketing

Je kunt zelf zeggen dat je het lekkerste speltbrood bakt, met influencer marketing laat je andere mensen aan het woord. Influencers zijn mensen die hard werken aan een netwerk van gelijkgestemde volgers. Bijvoorbeeld via YouTube, Twitter, Facebook of Pinterest om maar enkele kanalen te noemen. Dit zijn mensen die geen blad voor de mond nemen, enorm van aandacht houden en veel invloed uitoefenen op een groep mensen die voldoen aan vaak behoorlijke smalle parameters. Ideaal dus voor online marketing doeleinden.

 

Bonus manier om jouw doelgroep te bereiken: All of the Above

Waarom zou je kiezen als je bovenstaande methodes ook gewoon kunt combineren? Zorg dat jouw website van goede kwaliteit is, niet alleen de SEO instellingen in het CMS, maar ook de content op de website. Zo kun je autoriteit opbouwen. Ga op zoek naar jouw achterban, lokaliseer de doelgroep via outreach activiteiten. Dat is niet alleen een leuke manier van marketing voor de klanten, maar ook voor jou als ondernemer. Breid het aantal koppelingen uit op basis van kwalitatieve linkbuilding, en ga op zoek naar influencers die graag jouw aanbod bespreken via diverse online kanalen. De bakker op de hoek heeft slechts één ingang, online zijn er vele ingangen mogelijk. Maar je moet wel bereid zijn deze deuren te openen!

 

https://www.maxlead.com/diensten/search-engine-optimisation/autoriteit-opbouw/