Hannah Webdesign
Image default
Business

Hoe verstuurt u uw pakket op de meeste efficiënte manier?

In principe zijn er drie manieren om een pakket te verzenden: luchtvracht, wegtransport en zeevracht. Veel hangt af van uw budget en hoe dringend u uw pakket wilt laten bezorgen. Wij gaan in dit artikel even in op de verschillende mogelijkheden voor als u uw verhuis doet of als u een pakket wilt versturen.

Luchtvracht: snel maar niet altijd goedkoop

Een pakket versturen naar het buitenland kunt u bijvoorbeeld per luchtvracht laten doen. Dit wordt meestal gebruikt voor kleine pakketten. Voor bepaalde bestemmingen binnen Europa kunt u al een pakket laten verzenden ‘overnight’: uw zending wordt de volgende dag reeds afgeleverd. U kunt al vermoeden dat dit niet altijd goedkoop is.

Wegtransport: grote of kleine pakketten 

Als het niet heel dringend is en u wilt een groot pakket versturen, verstuurt u dit best via wegtransport. Denk bijvoorbeeld aan meubelen, huisraad of grote dozen. Een internationaal pakket verzenden gaat via wegtransport niet zo snel als via luchtvracht, maar het kost wel een stuk minder.

Zeevracht: goedkoop met een lange transporttijd

Zeevracht wordt meestal gekozen voor heel grote ladingen en voor zendingen die lang onderweg mogen zijn. Denk bijvoorbeeld aan containers en bulkgoederen (dit zijn losse goederen in grote hoeveelheden, zoals graan en zand bijvoorbeeld). Vooral bedrijven doen beroep op zeevracht.

Een combinatie van deze drie en het werken met groepering

Uw pakket moet altijd van uw deur naar de deur van de bestemmeling vervoerd worden. Daarom worden soms de drie transportmogelijkheden gecombineerd. Anderzijds is er een onderscheid tussen een directe zending en een geconsolideerde goederen. Als u uw pakket rechtstreeks bij de bestemmeling wilt leveren, wordt enkel uw pakket in de zending behandeld. Dit is soms een dure aangelegenheid. Als u het goedkoper wilt houden, dan worden uw goederen gegroepeerd met goederen van andere verzenders tot er een container of een vrachtwagen vol is. Dit haalt uw kostprijs sterk naar beneden. Een professionele transportfirma zoekt voor u uit wat de meest efficiënte verzendingsmethode is.

https://excessbaggageshipping.be/