Hannah Webdesign
Image default
Business

De 3D-printer; een ware investering

De 3D-printer lijkt een ware investering voor vele bedrijven. Naast het printen van leuke gadgets beschikt de printer over gunstige functies voor een onderneming. Wat houdt een 3D-printer in en welke waarde brengt de printer een onderneming?

Een 3D-printer heeft veel weg van een gewone printer, maar onderscheidt zich door een totaal verschillend eindproduct. Evenals een papierprinter wordt er bij de 3D-printer gebruik gemaakt van een printkop die horizontale bewegingen herhaalt. Echter maakt het systeem geen gebruik van inkt, maar worden de eindproducten ontwikkeld aan de hand van harde materialen. Door enkel in de langsrichting te werken, zal het apparaat het niet volstaan om een echt object te ontwikkelen. De printer beweegt ook in dwarsrichtingen, om het materiaal  in twee richtingen aan te brengen. De derde dimensie; de hoogte, zorgt voor een productie op drie vlakken.

Prototype

Bedrijven zorgen voor een omzet door het verlenen van diensten of goederen. De goederen worden aan de hand van een ontwerp geproduceerd, dat eenvoudiger kan door een 3D-printer. Vroeger werd er gebruik gemaakt van klei om prototypes te ontwikkelen, tegenwoordig wordt dit proces versneld dankzij de printer. Wijzigingen kunnen gemakkelijk worden aangebracht en er kan eventueel opnieuw geprint worden. Tot slot is het mogelijk de klantvriendelijkheid te waarborgen, door gebruik te maken van het ‘voorprinten’; zo kunnen klanten een inzicht krijgen van hun geplaatste aankoop.

Persoonlijk geschenk

De printer wordt met name gebruikt voor de productie van eindproducten. Aan de hand van een laser graveermachine is het voor ondernemingen mogelijk producten te personaliseren. Dit kan door het bedrijfslogo op de producten te laseren als reclame, maar als onderneming kunt u ook de klant tegemoet komen door het product zodanig te ontwikkelen, dat het voldoet aan de wensen van de klant. Dankzij de vele ontwikkelingen is printen op plastic, hout of metaal allemaal mogelijk gemaakt!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/