Hannah Webdesign
Image default
Business

Dakkapel zonder vergunning

wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden. Het is handig om geen vergunning nodig te hebben, omdat je veel tijd kwijt bent aan het regelen van een bouwvergunning bij de gemeente en daarnaast kost de vergunning voor uw dakkapel natuurlijk geld. Om geld en tijd te besparen, staan hieronder de regels om een dakkapel te plaatsen zonder vergunning. Zo kunt u zo snel mogelijk uw dakkapel plaatsen op het dak van uw huis.

Plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel zonder vergunning kan alleen op de achterkant of de zijkant van uw huis. Als u de dakkapel aan de zijkant van uw huis gaat plaatsen, moet u er wel rekening mee houden dat dit niet aan de kant is van een openbare weg; hier is wel een vergunning voor nodig. Gaat u uw dakkapel plaatsen aan de kant van een openbare weg of aan de voorkant van uw huis? Raadpleeg dan de gemeente. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat als u wel aan de andere onderstaande regels voldoet, u toch geen vergunning nodig hoeft te hebben.

Model

Om een dakkapel zonder vergunning te kunnen plaatsen is het nodig dat u kiest voor een dakkapel met een plat dak. U moet daarnaast ook kiezen voor een dakkapel met ondoorzichtige zijkanten.

Maten

Het is belangrijk dat u rekening houdt met bepaalde maten voor uw dakkapel. De afmetingen waar u zich aan moet houden bij het plaatsen van de dakkapel zijn:

 

  • Hoogte: Max. 1,75 m;
  • Onderkant: tussen 0,5 m en 1 m boven de dakvoet;
  • Bovenkant: Minimaal 0,5 m onder de daknok;
  • Zijkanten: minimaal 0,5 m van zijkanten van het dakvlak;
  • Zijkanten bij rijtjeshuis: minimaal 0,5 m van de woning scheidende muur.

 

 

Bent u van plan een dakkapel te plaatsen zonder vergunning en bent u hiervoor opzoek naar een dakkapel specialist? Neem dan nu contact op met Dakster dakbedekking voor het plaatsen van een dakkapel op maat.

 

http://dakster.nl/