Purchase to pay en e-procurement wordt populairder

Purchase to pay en e-procurement wordt populairder. Dat is ook de reden dat steeds meer bedrijven de overstap maken. En dat is geheel terecht, want e-facturen verzenden heeft heel wat voordelen. E-invoicing zorgt ervoor dat facturen sneller bij de ontvanger zijn en betalingen dus sneller verwerkt kunnen worden. Daarmee worden ook de administratieve kosten verlaagd, gemiddeld tussen de 40 en 60%. Bovendien verlaagt e-invoicing de kans op het maken van fouten en vergroot het proces de zichtbaarheid van facturen en de kasstroom. Het resultaat? Een uiterst tevreden klant natuurlijk, want hij of zij ziet zijn verwerkingskosten verlagen.

Purchase to pay voor kopende partij: combinatie van Invoice Automation en e-procurement

Weet u wat purchase to pay is? U heeft er wellicht weleens van gehoord, maar weet u ook wat het exact is? Purchase to pay is een combinatie van Invoice Automation (ook wel e-invoicing genoemd) en e-procurement en is vooral bedoeld voor de kopende partij binnen een handelsrelatie. Door diverse onderdelen binnen het inkoopproces te automatiseren, zoals het verzenden en ontvangen van e-facturen, worden er minder kosten gemaakt en houdt u meer controle over het algehele proces. Dat is natuurlijk voordelig in vergelijking met concurrerende partijen. Een volledige automatisering is mogelijk vanaf de aankoop tot de betaling en biedt vele voordelen, zoals u ziet.

Overstappen op e-factureren of e-invoicing: aansluiting heel gemakkelijk

Het Basware Commerce Network zorgt ervoor dat leveranciers facturen kunnen versturen in een formaat van hun wens. Dat geldt ook voor klanten. Purchase to pay, waaronder processen e-invoicing en e-procurement vallen, vergemakkelijkt het inkoopproces van een bedrijf. Ondanks dat het ontvangen en verzenden van e-facturen veel voordelen met zich meebrengt, zijn veel organisaties toch nog wat huiverig voor de overstap op e-invoicing. Vooral de aansluiting van klanten en leveranciers wordt als een groot obstakel gezien. Nergens voor nodig, zo blijkt uit de praktijk. Een aansluitcampagne laten uitvoeren, waarmee uw klanten en leveranciers gewezen worden op de voordelen van e-invoicing, is vaak mogelijk.

https://www.icreative.nl/