Hannahwebdesign

luchtgommen is betaalbaar én milieuvriendelijk

luchtgommen

Voor de opbouw van mijn ‘Tiny house’ , ben ik veel gaan aankloppen bij de firma Riforma uit Retie, die ik leerde kennen via https://www.riforma.be ,  om mijn oude, tweedehands meubelen en mijn houten buitenmuren te laten luchtgommen


Luchtgommen is een techniek waarbij hout, steen, metaal en noem maar op, gereinigd worden door middel van een zachte luchtdruk. Deze techniek is bijzonder milieuvriendelijk, heeft weinig of geen stofvorming en laat ook geen schade na op de originele materialen. 


Sinds 2014 ben ik bezig aan de bouw van mijn eigen Tiny House. De Tiny House movement is een begrip dat in Amerika is ontstaan, maar stilletjes aan ook in Europa zijn intrede doet. Tiny Houses zijn volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden vaak gebruikt vanuit de behoefte om bewuster te leven, in contact met de natuur en vanuit een non- materialistisch oogpunt. Vaak worden ze opgebouwd uit tweedehandse, ecologisch en duurzame producten. 


Mijn Tiny House – project is bijna afgerond. Elk onderdeel van mijn miniatuur woning is tweedehands, tot aan de schroeven toe. 
Dankzij de specialisten van Riforma uit Retie, zien alle houten materialen die ik gebruikte er weer uit als nieuw. Ook de houten wanden aan de buitenkant van mijn woning zien er weer gloednieuw uit. De techniek van luchtgommen en de service bij Riforma zijn voor mij 100% meegevallen, ik kan ze alleen maar aanraden. 

https://www.riforma.be/luchtgommen