Hannahwebdesign

LED T5 gamma

Wat kun je verwachten van de Led T5? Wat wordt hier feitelijk mee bedoeld? De Led T5 zijn kleine buislampen die we vroeger beter kenden onder de naam TL. Met deze led lampen werd een vorm van led verlichting ontwikkeld die oude vertrouwde TL’s kon vervangen zonder in te boeten op functionaliteit. Je vraagt je misschien af waarvoor je de Led T5 zoal kunt gebruiken, omdat dit niet de meest voorkomende kleine buislampen zijn in de handel. Toch maken we er meer gebruik van dan dat we op het eerste zicht zouden aannemen.

Waar gebruik je Led T5 voor?

Deze kleine buislampen kennen verschillende toepassingen. Vaak staan we er niet eens bij stil, maar deze led verlichting wordt dikwijls gebruikt voor huishoudelijke toepassingen. Stond jij er wel eens bij stil welke bijverlichting je gebruikt in de keuken? Vaker dan gedacht zijn dit Led T5 buislampen. Heb je huisdieren in een aquarium of terrarium? Ook dan worden hier vaak led lampen of led verlichting zoals de Led T5 voor gebruikt. De verblijven van onze huisdieren moeten namelijk goed verlicht worden en vaak staan we er niet bij stil hoeveel energie we daar wel niet voor gebruiken. Vroeger gebruikten we daar klassieke TL’s voor. Nu gebruiken we met hetzelfde gemak led lampen en led verlichting.

Hoeveel licht krijg je van de Led T5

De led T5 kan de vergelijking met zijn klassieke voorgangers goed doorstaan. Led verlichting en led lampen in de klasse Led T5 worden verkocht in modellen die 14 Watt verbruiken. Dit is een laag wattage en vele mensen die nog niet op de hoogte zijn van de led techniek zullen zich dan de vraag stellen of ze dan wel genoeg licht krijgen. Op dit vlak kunnen we de consument alvast geruststellen. 14 Watt geeft hier het verbruik aan energie aan en is voor wat led verlichting betreft geen betrouwbare indicatie voor de lichtsterkte. Led verlichting van 14 Watt is namelijk tot 10 keer sterker van deze van klassieke verlichting met hetzelfde wattage. Hoe weten we dan wel hoeveel licht de Led T5 van 14 Watt geeft?

Lumen, de eenheid van lichtsterkte

14 Watt lijkt niet veel, maar op gebied van lichtsterkte verbaast deze led verlichting gamma. Dat komt omdat de lichtsterkte bij led lampen niet langer afhankelijk is van het wattage of het energieverbruik. De lumenwaarde geeft wel de lichtsterkte aan. Voor de led T5 bedraagt deze 1200 lumen en dat is meer dan voldoende voor deze led verlichting.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-tl-t5.html